Tak tady máme další serku recenzí cd od Johnyho. Tentokrát s nimi pomalu zamíříme do poněkud výsostnějších vod a hned na počátku jedno cd, pravda, již s poněkud starším datem vydání:

VLADIVOJNA LA CHIA – Bohémy

CD + sešit Vladibajky 2011

Vladivojna La Chia vždycky byla svéráznou hudební osobností. Nepřehlédnutelnou a hlavně s nezaměnitelným hlasem, tudíž i nepřeslechnutelnou.

Na svém albu „Bohémy“ se snaží posluchače vtáhnout do svého mikrosvěta. Neobeznámený a Vladivojninou tvorbou nepoznamenaný, tak dostane velice netradiční pohled na žensky zpívaný pop-rock. Ale tady pozor, není pop jako pop a do rádiem omílaných blábolů typu Verona, Tereza Kerndlová a spol, má tvorba Vladivojny sakra daleko. Spíše se jedná o jakýsi alternativní pop, myšleno jako protiklad k běžné produkci.Album samotné má několik silných momentů.Scan0195

Jednak jemnou „ Lilith“, mazlivou „Myšlenky z kamene“ a hlavně cellem podbarvenou a orientem nasáklou „ V těle“. Fungovat v českém hudebním průmyslu vše jak má, tak tuhle věc slýcháme z rádií častěji a Vladivojna s ní vyhraje Eurovizi :-D . Že umí Vladivojna ještě slušně zařvat, dokáže všem v asi nejtvrdší písni „Černá vdova“.

Album obsahuje dvanáct velice vyrovnaných písní a jako bonus navrch miniknížečku „VLADIBAJKY “. Tu si zpěvačka i sama ilustrovala. Moc krásně. Když k tomu přičteme osobitý vokální projev, nahrání si kytar, basy , programování bicích najednou zjistíme, že tohle je možná nejosobitější a nejnadanější ženská české scény.

Zaplaťpánbůh za to. A taky za tohle skvělé, českým hudebním poměrům se těžce vymykající album.

Johny from Troppau 5/5