Kolega, kterého již možná znáte z naších stránek, z některých předchozích příspěvků prohlásil: „Vidět The Hives na živo a umřít!“. Slovo dalo slovo a najednou sedíme ve vlaku a jedeme do Brna na Čarodějáles 2014.

Vše domluveno a připraveno pro skvělou reportáž. V plánu rozhovor s Prague Conspiracy a ještě bonus navíc, v podobě zapůjčení Anety, zpěvačky kapely, pro případné, alespoň krátké interview, buď s Waltari anebo právě The Hives.

Elvis Jackson (Slovinsko)

Elvis Jackson (Slovinsko)

Člověk míní, věci se mění. Původní záměr být na místě činu již ve čtyři hodiny se z technických a osobních důvodů přesouvá o hodinu nebo dvě později a chaotický začátek ( zapomenutý stativ v místě noclehu, posléze plechovka piva v tramvaji při návratu pro něj veškeré zpoždění ještě zvyšuje), ale kolem páté už jsme na Riviéře.

„Omlouvám se, ale dnes jsem dostala zprávu, že ti švédové (tím myslela The Hives), si nepřeji žádné interview a žádné natáčení.“, povídá Lucie Karafiátová, když nám u vstupu předává akreditaci. A tím je to vyřešené. Také jsme si nevzali místní program a tak nás překvapilo, že vlastně…

No, ještě tak tak, že stíháme první objekt našeho zájmu, Elvis Jackson ze Slovinska:

Po jejích vystoupení se nám daří, byť ne formou řádného interview, prohodit pár slov nejen s Davidem Kovšcou, zpěvákem, ale i s jinými členy kapely a také dochází i k nákupu trička. Důležité ovšem je, že jsme si našli docela solidní základnu v podobě stánku Red Bull, hned blízko hlavní stage Starobrno, kde nám děvčata stráží i nabíječky. Vlastně hlavní stage již bude víceméně místem našeho pohybu.

Xavier Baumaxa

Xavier Baumaxa

Po jejích vystoupení se nám daří, byť ne formou žádného interview, prohodit pár slov nejen s Davidem, zpěvákem, ale i s jinými členy kapely a také dochází i k nákupu trička. Důležité ovšem je, že jsme si našli docela solidní základnu v podobě stánku Red Bull, hned blízko hlavní stage Starobrno, kde nám děvčata stráží i nabíječky. Vlastně hlavní stage již bude víceméně místem našeho pohybu.

Po Elvis Jackson využíváme malé chvilky před Prague Conspiracy a věnujeme se prohlídce areálu. Potkáváme první adeptky na Soutěž o nejkrásnější Čarodejnici, různé hostesky a také i některé individua a individuality.

V té době na vedlejší stage již řádí Xavier Baumaxa se svou kapelou, který nás rovněž zajímá a tak u něj trávíme jistý čas. Xaviera si tedy pamatuji někdy od roku 2006 z koncertu v Ostravě, v bývalém klubu Templ. Tenkrát ovšem hrál ještě jen na akustickou kytaru. Ano, věděl jsem, že hraje již se svou kapelou, ale ještě jsem neměl tu čest na něj narazit.

Prague Conspiracy

Prague Conspiracy

Každopádně další skvělé představení, ale pomalu už jdeme opět před hlavní stage na Prague Conspiracy.

Tou dobou to je již před každou stage nabito a situace jak u toalet, tak i u stánků není nikterak hrozivě katastrofální, což svědčí o velice dobré organizaci a zabezpeční oněch organizačních věcí této akce.

Sice jsme se zmohli na nějakých pár slov s Prague Conspiracy, ale dohodli jsme se nakonec, po jejích vystoupení, že ono předem plánované interview provedeme spíše formou e-mailů, tak snad k tomu dojde. Posléze jsme se již šli věnovat dalším záležitostem, jako byli například Visací Zámek a posléze finští Waltari a hvězdy večera The Hives ze Švédska. Také zde potkáváme pěknou řádku osobností kolem kultury místní (Buzzycat) i z jiných krajů, jako například z našeho (režisér Robin Lipo, bývalý celý Mletý standard, Radoslava Piekielnickeho, herce, moderátora a rovněž filmaře, momentálně nezmiňuji.)

Vlastně jistý průběh si můžete prohlédnout i zde, v tomto námi přiloženém sestřihu, zcela dokumentující gradující akci:

Závěrem nutno podotknout, že se jedná opět o jednu ze skvělých akcí s poklidným průběhem, skvělou organizací a zabezpečním služeb, kterou je rozhodně dobré navštívit i v příštích létech. Další průběh a atmosféru onoho Filipojakubského festivalu věnovanému k Pálení čarodějnic si můžete prohlédnout i zde, v tomto přiloženém fotoreportu, zde, pod tímto odkazem <–

Každopádně díky jak Lucii a organizátorům za opět jeden ze skvělých zážitků ze skvělé akce s perfektní atmosférou, ke které se ještě dodatečně v některém z naších příštích příspěvků vrátíme. Rovněž díky Radku Piekielnickému za jeho nápad a opět, poskytnutí některých videozaznámu z akcí a zase někdy někde,

Tak tolik z letošní akce ČARODĚJÁLES 2014  a zatím

Mathi