Schelinger Valašsko Jiři

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Což takhle dát si… Schelingera. Příznačný název pro večer s bigbítem, který pořádá KD Klobučan v pátek 9. května od 20 hodin. Během něj vystoupí rockové kapely Schelinger revival a T4, kterou tvoří dřívější členové formací jako ETC, Progres II, Futurum, Stromboli nebo Flamengo. Bigbítoví nadšenci by neměli zůstat sedět doma!

„První část večera věnujeme vzpomínce na Jiřího Schelingera. Bude probíhat projekce starých dokumentů, fotografií a klipů a průřez jeho tvorbou představí kapela Schelinger revival. Návštěvníci mohou čekat pořádnou dávku skvělé muziky,“ ujistil Jaroslav Baloušek, ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky.

Hostem večera bude skupina T4, která vznikla zajímavým spojením bigbítových legend. „Roman Dragoun, vůdčí osobnost kapely, například spolupracoval s Michalem Pavlíčkem na projektu Stromboli, hrál také v muzikálu Jesus Christ Superstar a skupinách Progres II či Futurum,“ popsal ředitel. Spolu s ním se představí baskytarista Vladimír „Guma“ Kulhánek, bývalý člen Flamenga, ETC či skupiny Bohemia, kytarista Stanislav „Klásek“ Kubeš, dřívější člen kapely Jiřího Schelingera nebo seskupení SLS a ETC, a za bicí usedne zástupce mladé bubenické generace Martin Kopřiva.