9.5.2014   Valašské Klobuky 1901

Skupina Schelinger revival z Valašska oslavila ve velkém  své 15. výročí trvání.Pozvala si k tomu na svoji domácí půdu v domě kultury Klobučan ve Valašských Kloboukách věhlasnou skupinu T4 ve které hrají legendy Roman Dragoun, Standa Kubeš, Guma Kulhánek a mladý bubeník Martin Kopřiva.Akci dobře uváděl v jednotlivých vstupech z historie J.Schelingera  moderátor Českého Rozhlasu Brno Jindra Eliáš.Po celou dobu produkce Schelinger revivalu se na plátno vedle podia promítaly fotografie a ukázky klipů J.Schelingera. 

Přítomnost Standy Kubeše ,kytaristy skupiny Jiřího Schelingera v letech 1975 – 1981, se náležitě využila aby si Standa střihnul solo se skupinou Schelinger revival ve skladbě Tréma.Standa i ochotně poradil kytaristům Davidovi a Martinovi.

Standa Kubeš hraje na kytaru Gibson kterou koupil v roce 1980 od Andonise Civopulose.Civoš ji měl od roku 1970.Takže tento historicky velice vzácný nástroj má už bezmála 45 let.Samotný Standa na něj hraje skoro 35 let.

Schelinger revival z Valašska, který doprovázel v minulosti i bratra Jiřího, Milana Schelingera je právě po Milanovi který taky zpívá s kapelou písničky Jirky, nejdéle hrající kapela všech  Schelinger revivalů. V současné době je těchto kapel které se věnují výhradně tvorbě tohoto Českého velikána asi 7.Milan Schelinger  prezentuje písně svého bratra ale taky i vlastní téměř 20 let.

Na Schelinger revival z Valašska společné s kapelou Sjetý Gumy si můžete v Ostravě zajit 3.října 2014 do klubu Barrák.Koncert pořádá www.PRYnCYPall.cz

Chico