Již nějaký čas běží po internetových médiích nově stvořený  a natočený videoklip ostravské kapely Filip M. ke skladbě Jiřího Banyho Tomáška (ex Matyáš Gali, Milion Sedm, Srpen apod.) a Jitky Andráškové High & Low z CD Tečky čárky.

Filip M.

Filip M.

V tomto, řekl bych dost originálně provedeném videoklipu ztvárnili své role osobnosti nejen ostravské kultury. Tedy kromě kapely Filip M. (Jitka Andrašková – zpěv Toma Rybola – kytara, zpěv Vojta Šňupárek – kytara, zpěv Pavel Sotoniak – klávesy Maťo Slavík – basa, zpěv Jirka Krhut – bicí), dueta zpěváků, tedy Jitky Andráškové a Radka Pastrňáka, známého především z kapely Buty si zde především na své přišel, kromě jiných, i Jirka Zahuta, majitel a provozovatel music clubu Hudební Bazar v Ostravě-Přívoze.

My se k tomu nikterak více nehodláme mediálně vyjadřovat, jelikož spíše reagujeme na výzvu šíření a sdílení a posléze i také zařazení mezi současnost a historii ostravské hudební scény. Více informací ohledně tohoto videoklipu se dozvíte spíše na serveru:  www.ostravan.cz

a především přímo na vytvořené Facebookové události videoklipu: událost ,

který si můžete pustit a prohlédnout prostřednictvím i našeho serveru zde:

Závěrem mohu jen poznamenat, že po dobu zveřejnění a spuštění videoklipu, se ono dílo režiséra Marcela Petrova, setkalo s pozitivními a pochvalnými ohlasy jiných osob a osobností z kuloárů a zákulisí mimo internetového světa, jako Honzy Petra Brauna, majitele obchodu Hudební svět, který konečně zjistil na co byla ta hromada starých nástrojů a mnoha dalších. Z mého pohledu určitě kandidát na zařazení do kategorií Videoklip roku 2014 v různých profláklých uměleckých a hudebních soutěžích a oceněních, ale znáte to, jak to u nás v této brandži chodí. Bohužel Filip M. nejsou třeba takový Nightwork, i když je to vážně dost hrubé a hloupé k sobě  přirovnávat třeba Herley Davidson  a motocykl Jawa 250. Teda nevím jak vy, ale já vážně dlouho lepší a originálnější nápad tady neviděl ;-)

Tak tolik

Mathi

(ilustrační foto zkopírováno, staženo, vypůjčeno a použito ze stránek kapely Filip M.)