Po všech úspěšných školních zkouškách a na začátku mých „prázdnin“ už bylo na čase navštívit zase nějaký koncert. Proč se tedy nevydat do ostravského Planu B Hardcore Cafe? Hudební menu tohoto večera obsahovalo Empty Hall of Fame z Libiny, Backfits z Liberce a First Blood ze San Francisca. Vybavená všemožnou elektronikou jsem se těšila na večer plný hardcore.

DSCN0945 Koncert překvapivě začal přesně v určeném čase – ve 20:15, a přestože bylo pondělí, klub se stále zaplňoval lidmi. Od vstupu na mě i přes hardcore padla příjemná nálada a nechala jsem se pomalu unášet pořádnou hudbou, nejdříve v podání Empty Hall of Fame. Zpěvák Karel mi řekl: „Koncerty v Ostravě jsou vždycky dobré. Hráli jsme tu vícekrát a pokaždé to tu je super.“ Kapela se věnuje tématům, jako jsou společenské problémy nebo práva zvířat. Na příští rok plánují koncert v Brazílii a já osobně jim držím palce, ať to stojí za to.

Zrovna, když jsem zpovídala Karla z Empty Hall of Fame, Planem B se už rozezněli Backfist. Od Empty Hall of Fame jsem získala, co jsem potřebovala a vrátila jsem se do víru hardcore. U Backfist se návštěvníci taky nechali strhnout pořádným nářezem. Tito hoši z Liberce se taky zabývají společenskými tématy. I když jsem si i s nimi chtěla popovídat po jejich vystoupení, ztratila jsem je z dohledu a už bohužel nenašla. DSCN0950

Tečkou tohoto skvělého večera byli američtí First Blood, kterým se podařilo rozdovádět své publikum, a před stage se odehrávala obrovská hardcore pařba. Tahle partička ze San Francisca si přišla na více než pozitivní odezvu, a skandování publika je přimělo k přídavku. Takže, řekla bych, spokojenost byla na všech frontách. Jak mi po celém koncertu řekla účastnice Ivana, koncert si užila, mimo jiné i proto, že takovou hudbu má ráda a na First Blood se těšila. Více se o First Blood můžete dozvědět z livespot rozhovoru s Carlem a celou kapelou níže.

Závěrem bych chtěla především poděkovat všem třem kapelám za skvělý zážitek a také své kameramance tohoto večera, Karin Zittové. Budu se těšit na další a koncerty v Planu B.

Wendy

http://www.casrock.cz/porady/hudebni-svetaci/hudebni-svetaci-pryncypallcz