PRAGUE CONSPIRACY – RENEGADES

2013 / DIY

Pražská kapela PRAGUE CONSPIRACY pustila do světa své první cd a to je pro mě malou senzací. Styl, jenž PRAGUE CONSPIRACY hrají, oni sami označují jako death rock, což je sice trefné, nicméně lehce zavádějící. Pro mě je to nadupaný pop s prvky punku, rock n rollu, ska. Vše dokupy vytváří velice třaskavou směs, za kterou by se nemusel stydět ani vietnamský výrobce zábavné pyrotechniky. Troufám si tvrdit, že tihle Pražané se klidně mohou řadit do evropské špičky a ostudu by naší zemi za hranicemi neudělali. conspiracy

Těší mě, že po skle máme na skladě další výborný exportní artikl. Další plusové body PRAGUE CONSPIRACY získávají za angažování zpěvačky Anety Galisové. Holce to zpívá jak z partesu a právě s ní stojí a padá výkon celé kapely. Aneta nejen výborně pěje, k tomu pobrala i fest krásy, takže i na živo je kromě poslechu i na co hodit nejedno očko. Anetu ve sborech doplňují kucí kytáristi a právě úderné sbory dodávají kapele nejvíc toho punkového šmrncu.

Vypíchnout nejlepší píseň ze všech jedenácti nejde tak snadno. Všechny songy jsou vzácně vyrovnané a vybrat jeden, či dva, to by znamenalo zazdít zbytek. PRAGUE CONSPIRACY natočili i tři videoklipy a to k úvodní „ Silence“, třetí „Crazy You“ a páté „ Where´s Michael“. Budiž proto vodítkem právě ony. Cd „Renegades“ je zabaleno v krásném a stylovém papírové digipacku a pokud ho doma ještě nemáte, Vaše chyba.

Johny From Troppau 5/5