V sobotu, dne 9.8.2014, se v nově se rozjíždějícím hudebním klubu Chacharkovo doupě, v Ostravě – Hulvákách, v bývalé restauraci Na kopečku, nyní Chacharkovo doupě, konala zajímavá benefiční Událost na podporu akce, zvané Kdyžužtakfest!,

One Great Dream

One Great Dream

které se zúčastnilo zhruba šest ostravských hudebních uskupení. Kolem šesté večerní, jindy docela klidná hospůdka, začala opět práskat ve švech.  A teď jak dál? Přesně to, co jsem nechtěl a každému říkal: Hlavně si nepsat o své vlastní kapele, tohle je totiž blbost největšího kalibru.

Ale jak dál? Z muzikanta – novinář, který má psát pravdu a trochu propagovat ono zajímavé místečko, že? Bohužel, padla kosa na kámen, tak snad se z toho nikdo nějak obzvláště neposere. Prostě Ok. Zahráli jsme …

Akci odstartovala svým vystoupením power-rocková formace One Great Dream, která na ostravské hudební scéně vystoupila úplně poprvé.

Zapalmne

Zapalmne

I proto, že je poskládaná teprve tři měsíce. I přes tento „handicap“ zanechala slušný dojem mezi publikem. Za půl hodinky nebylo co řešit. Trochu rozpačitý závěr, ohledně přídavku,ale napoprvé, počítá se.“ Milé překvapení, předčili mé očekávání.“, poznamenal po koncertě pořadatel Chosé Marino.

Jako druhá v pořadí na scénu vystoupila už známější noise-folková formace Zapalmne, která nahradila původně kapelu Splaš můru z nedalekého Šenova.  Spíše se jednalo o takovou zhudebnělou poézii, ale někdy docela krásně psychedelické. Dalo se a určitě to přišlé lidi zaujalo.

Have The Munchies

Have The Munchies

Pak už patřil sál hardcorovým Have The Munchies, kdy při jejích vystoupení se Chacharkovo doupě proměnilo i chvílemi v opravdu divokou arénu rotujících pogérů. Asi nejlepší co tam bylo, tedy podle složení kapel a také názoru pořadatele.

Z dalších, kteří se zúčastnili tohoto benefičního koncertu byly ostravské punkové kapely Lečo, Ztráta paměti a závěr, jako last minute, mělo vystoupit rockově-alternativní irské duo, žijící v Ostravě, Sonic Halo.

Jestli tak nakonec i bylo, ví Bůh a Chosé. My šli po Have The Munchies již domů.

Každopádně, ať tak či onak, určitě táta akce stála a stojí za znamenání a část z dění této události si můžete prohlédnout nejen ve fotoreportu, ale i ve zkráceném summary:

Tento příspěvek byl rovněž napsan také jenom tak nějak benefičně.

Ještě nějaké fotky z části akce zde:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.916106845090012.1073741878.138609839506387&type=1

Mathi