SOCIAL PARTY – SOCIAL PARTY

2014 / DIY

Vracím se opilý nočním městem domů. Bylo toho dnes hodně. Stres v práci, neshody doma, moc chlastu, nějaká tráva a výsledek? Ležím tady na přechodu, nemůžu se zvednout, kolem nikdo, kdo by pomohl a já s hrůzou zjišťuju, že se z každého směru ke mně přibližují rychleji a rychleji reflektory nějakých automobilů. A v tom mi docvakne, že pokud se něco nestane, asi tady chcípnu. Zoufale sebou házím ve snaze dostat se pryč. Výsledek? Mlátím sebou na fleku jako ryba na suchu. IMG_0004

Hlavou mi běží všelijaké věci, před očima se míhají útržky vzpomínek na to, co se vlastně před pár hodinami asi dělo. „ Ano, pil jsem i benzín, mami“ a poté navštívil „Voo doo market“, kde jsem z posledních sil nahlas řval „Dobrú noc“. V jakémsi „ Post-apocalyptic“ deliriu mě navštívil „Drunken indian saylor“ a kromě chlastání jsme spolu malovali „ Na stěnách“. Výsledkem nebylo vrcholné dílo mistra Pimpery, ale abstrakce jež hrdě nese jméno „ Godzilla, Knight rider a Terminator. Jo, na tohle si docela vzpomínám. Ale to je už fuck, stejně se ty světla aut přibližují a za chvíli ze mě bude hnusná, krvavá, rozjetá kaše.

Zvedám hlavu a snažím se zahlédnout řidiče. Nalevo vidím těžký parní válec, který zvesela řídí kluci z THEMA ELEVEN. Jak se sakra do kabiny pro šoféra všichni zmáčkli? A proč mají na sobě trička NEUROSIS, mikiny EYEHATEGOD, nášivky BUZZOVEN? Na to, že jsem docela v prdeli, mám ještě dobrý postřeh. Otáčím hlavu na pravou stranu a mé kalné oči spatří těžký, ocelovými traverzami naložený kamion. Šoférův ksicht nevidím, značku auta však ano.

Žádné číslice, jen písmena GNU. Ten řidič vyklání hlavu z kabiny a něco na mě volá. Přes ten rachot moc nerozumím, snad něco ve smyslu, že „a duši, tu otrávíme“. Co to meleš za moudra, ptám se a nechápu, proč má na hlavě čepici LVMEN a tričko SILVER ROCKET. Už jsou u mě a já si v panické hrůze rukama zakrývám obličej. Náraz. Jeden, potom druhý. Ten čelní mrzačí, ten zadní, jakoby podprahový, devastuje. Bolest, ta bolest mě ničí. A najednou je klid.

Že by takhle vypadala smrt? Ne, to jen dohrálo cd SOCIAL PARTY. A já si ho pouštím znovu dokola. A v duchu doufám, že tu další srážku zase ve zdraví přežiju.

Johny from Troppau 5 / 5