Elektropopová kapela Midi Lidi vznikla v roce 2006 na troskách seskupení Krásný Stěhovák Gerard & Sexuální nábytek ve složení Petr Marek (zpěv, elektronika, klávesy), Markéta Lisá (zpěv, elektronika, klávesy, saxofon), Prokop Holoubek (zpěv, bicí, klávesy, klarinet, kytara) a tři vizuální umělci Filip Cenek, Magdalena Hrubá a Jan Šrámek vytvářející koncertní videoprojekce, obaly alb, plakáty i trička. V roce 2007 Midi Lidi vydali album „Čekání na robota“ u brněnského labelu X production. Album bylo nominováno na cenu Anděl 2007. Díky úspěchu alba u české i slovenské kritiky i posluchačů začala kapela často koncertovat. V roce 2009 začala kapela pracovat na novém albu a zároveň hudbě k filmu „Protektor“ (r. Marek Najbrt).

V roce 2012 vytvořili Midi Lidi soundtrack k filmu „Polski film“ (r. Marek Najbrt), nominovaný na Českého Lva i Cenu české filmové kritiky. A hudba k francouzsko-českému animovanému filmu „Tram“ (r. Michaela Pavlátová), postavená na hlavním hudebním motivu „Protektora“, získala několik zahraničních filmových cen.

ČOKO VOKO

Jsme od roku 2006 nejsyrovější a nejznámější z hudebně nenadaných kapel v Brně. Hrály jsme už mj. na učilišti, v Roxy, v notářství, na Flédě (pozn. klub v Brně – pětkrát), na dědových narozkách, v Dobrém ránu s ČT a na party pro delikventy – jen u Vás ne. A pokud ano, tak by to stálo za zopakování.

Na Facebooku máme 11624 fanoušků , 64 haterů a 161 haterů našich haterů.

Tito o nás řekli, že jsme „vyvážená chuť říci něco až intimně samy za sebe a nechat se při tom svádět k fikčním odbočkám směrovkami jazyka a rýmů“ a „rozhodne neumite rapovat,zadny flow,boze“.

Po hudební stránce se snažíme jít ve stopách virtuálního dítěte Radovana Lukavského donošeného Lil´ Kimovou. Nejsme vhodné na dětskou party, ani charitu neděláme.

 

v rámci koncertu se představí také projekt SYNY:

Syny je zbrusu nový projekt Roberta Piernikowskiho (Napszyklat) a 1988 (Etamski). Po čtyřech letech experimentů se vrací k hip hopovým kořenům. Tvrdí, že je to klasický hip hop, ale musíme to chápat v jejich vlastním experimentálním pojetí. Je to proud beatů a rýmů. Hudba je syrová, přímá a zasahuje vaše tělo a duši.