http://www.casrock.cz/porady/hudebni-svetaci/hudebni-svetaci-pryncypallcz

Již po tři roky pořádal známý to ostravský rázovitý či osobitý, jak chcete, písničkář Václav Fajfr pravidelně Vánoční benefiční koncert pro Dětskou hematoonkologii při Fakultní nemocnici Ostrava v Ostravě-Porubě, na němž se v minulosti kromě něj podílelo i mnoho pozvaných hostí při kterém se vybrala nějaká symbolická částka, která byla věnována na pomoc malým pacientům.

Letošním rokem, na základě myšlenky Prezidentky Václavova Oficiálního Fan Clubu, paní Jany Vrbové, bylo poprvé uskutečněno tzv. Benefiční Tour, jenž probíhá již někdy od měsíce srpna a jehož hlavním patronem se stala Chacharova pizza. Důvod jasný, aby se těch peněz nasbíralo více. plákát tour vf

Celé toto Benefiční Tour odstartovalo vystoupení v nedalekých Budišovicích,v Hospůdce U Tondy, kde se Václav těšil nevídané návštěvě – přišel plný dům – jak to nazval Václav, a následně i první vysoké vybrané částce. Od té doby se uskutečnila řada koncertů, viz. přiložený plakát.

Novinkou oproti uplynulým rokům je, že tentokrát Václav spolupracuje se svými přátely a čímž tímto i zároveň vzniká soubor s názvem Acustrio. Dále pak se během celého tour lze těšit i na mnoho známých i neznámých tváří, kteří budou vystupovat jako hosté, viz. i duo René Souček a Marek Hlosta a spoustu dalších.

„ Vybrané peníze jdou všechny do koruny především přímo na úhradu zdravotních pobytů pro děti a sem tam se nakoupí nějaké ty hračky, knížky, omalovánky.“, odpověděla na otázku: „A na co ty peníze vlastně jdou? Na léčbu anebo se za to kupují nějaké věci pro děti a podobně?“, Prezidentka Oficiálního klubu Václava Fajfra, paní Jana Vrbová a dodala, „Stoprocentně ti mohu říct, že určitě nekončí někde bokem, jak je to kolikrát u jiných charitativních agentur či organizací.“, což koneckonců při jednom rozhovoru potvrdil i Václav Fajfr sám.

Před necelým týdnem celé Benefiční tour uzavřelo Ostravskou sérii a na chvíli se Václav Fajfr přesune se Frýdecko-Místecko, kde se dle zatím dostupných informací budou konat dva koncerty a poté vrátí zpět do naší metropole,aby se uzavřelo

Reditelský odbor Oficiálního fanclubu Václava Fajfra v čele s Prezidentkou, paní Janou Vrbovou.

Reditelský odbor Oficiálního fanclubu Václava Fajfra v čele s Prezidentkou, paní Janou Vrbovou.

finálovým večerem v Hudebním klubu Parník, za učinkování některých vystupujících zapojených v průběhu tour a kde mimo jiné i bude slavnostně předán celkový výtěžek z celého letošního a dovolím si říci 1. Benefičního Tour pro Dětskou hematoonkologii FN Ostrava. Takže kdo chce a bude mít zájem, tak se může dobrovolně připojit a podpořit tuto akci. Možná mnohé napadne docela běžná otázka: Tak ať dá účet a já jim tam nějakých pár drobných pošlu, jenomže samotný Václav prozradil, že někdy v minulosti již měl nějaké takové ty záležitosti a moc s nimi spokojeny nebyl anebo se to zase až tak úplně nevyplatilo a proto pro tento případ volí přímou cestu z ruky do ruky nebo na dřevo, vlastně do krabice.

Více informací a událostí lze sledovat i zde, za těmito odkazy:

https://www.facebook.com/pages/V%C3%A1clav-Fajfr-ofici%C3%A1ln%C3%AD-fanklub/432227553538137?ref=hl

https://www.facebook.com/ChacharovaPizza?ref=ts&filter=1

Mathi.