Po delší pauze tady máme zase nějaké info od Vaška a při té příležitosti i nějakou zmínku o některých akcích konaných právě tento listopadový víkend.

Kroměřížští Spirit(s)Days vydají svůj dlouhohrající debut na konci listopadu.

Kompilace těch nejlepších songů kapely a zároveň tlustá čára za její minulostí. Tak o svém dlouhohrajícím debutu Mezi světy mluví muzikanti z kroměřížské metalové skvadry Spirit(s)Days. Desetiskladbová fošna, která vznikala v renomovaném studiu Shaark, vyjde na přelomu listopadu a prosince.

„Křest nahrávky se uskuteční 13. prosince v prostorách rockového klubu Hell v Chropyni. Na programu bude plno kapel, hostů a různá překvapení. Kmotry budou brněnští Rattle Bucket, kteří momentálně také propagují novou desku,“ zve na významnou koncertní událost bubeník Radek Eagle Neuman. Spirit(s)Days

Aby Spirit(s)Days ukojili zvědavost fanoušků, zveřejnili na svém Bandzonu tři skladby – Chirurg, Requiem pro bílou paní a Rande s démonem. Na poslední jmenované se již skladatelsky podílel nový kytarista Crow.

„V polovině písní je znatelný rukopis naší bývalé kytaristky Cheety. Skladatelský potenciál Crowa se na albu ještě neprojevil, ale jak napovídá song Rande s démonem, Cheeta má určitě velmi talentovaného nástupce,“ věří Radek Eagle Neuman.

Kořeny Spirit(s)Days sahají do roku 2009, kdy kapele vdechly život tři středoškolačky. Na inzerát se jim ozval bubeník Radek a soubor pomalu začínal rozevírat křídla. Z původního punk/rocku se postupně stával stále tvrdší metal, což v roce 2013 potvrdil demosnímek Odmítnuté růže.

Pokud budete chtít Spirit(s)Days podpořit ještě před samotným křtem, můžete tak učinit 5. prosince v kroměřížské Staré Masně, kde vystoupí společně s Ramains Of Force, Plattaris a Light House 7.

KONTAKTY A ODKAZY:

Bandzone: http://bandzone.cz/spiritdays

Klip Rande s démonem: https://www.youtube.com/watch?v=5u1nY2MVvgA

Křest alba: https://www.facebook.com/events/1500771263511651/

Mail: spiritdays@seznam.cz

Klatovští Radiator natočili svůj první videoklip.

Pobaví i toho největšího suchara! Klatovští Radiator představili v uplynulých dnech svůj vůbec první videoklip, který pořídili ke skladbě Já je on z loňské desky V diviznách. Pokud čekáte uvolněnou a veselou záležitost, jste na správné adrese!

RadiatorVideo, které naleznete na Youtube či Bandzone, pořídil Michal Doležal. Můžete v něm zahlédnout všechny členy kapely, přičemž hlavní role ztvarnili zpěvák Pavel Šilhavý a baskytarista Jaroslav Hora.

Album V diviznách kapela vydala vloni na podzim. Kolekce skladeb, které se pohybují na pomezí rocku a punku, vznikala v kdyňském studiu pod taktovkou zkušeného Václava Váchala. O mastering se pak postaral Petr Michal z Českých Budějovic.

Radiator je živelná a veselá partička, která maximální energií disponuje i na koncertech! Do konce roku můžete kluky vidět ještě na pěti akcích. Nejbližší se uskuteční 7. listopadu v Měčíně, kde Radiator zahrají s kapelami Trautenberk a Haxna. 29. listopadu doprovodí v domažlickém Death Magnetic rockery Mash a v pátek 12. prosince zahrají na domácí půdě v Klatovech s legendárními E!E (U Košile). Na sklonku roku se Radiator také postarají o dvě vánoční akce – v KD Seč (25. prosince) a KD Bolešiny (26. prosince).

Už nyní mají Radiator domluveno několik koncertů pro příští rok – potvrdili například účast na pražském festivalu Čírofest 2015 (2. května).

KONTAKTY A ODKAZY:

Já je on: https://www.youtube.com/watch?v=f1-OKZHtaY8

Bandzone: http://bandzone.cz/radiatorrockpunk

E-mail: bayer.junior@seznam.cz

Václav Votruba

Tak tolik od Vaška a nyní k nějakým těm horkým tipům na akce konané tento víkend v některých ostravských hudebních klubech:

Zrovna dnes v pátek (7.11.) startuje v music clubu BARRÁK soutěž studentských kapel s názvem BREAK IT svým prvním kolem. Vítěz této soutěže si vyslouží vystoupení na ostravském Majálesu 2015. Více na: https://www.facebook.com/events/365194793656017/ plakát plán b

V sobotu se koná v Chacharkovém doupěti tradiční vystoupení ostravské punkové legendy The Neunikneš společně s polskou kapelou ADWENT, ktará nahradí tradiční polské legendy GAGA/Zielone Zabki. Akce začíná ve 20:00 hodin a fanoušci punku si určitě přijdou na své.

Rovněž v sobotu 8.11. o půl hodiny později v klubu PLAN B Hardcore cafe pořádají rozjíždějící se ostravští power-rockoví One Great Dream další koncert, který si zařadili do své Start Up’s! MiniaTour of Ostrava 2014, při kterém přiedstaví stálým návštěvníkům clubu již poněkud známější kapelu Slepí Křováci. Takže fanoušci rocku a crossoveru si mohou netradičně vychutnat tuto destinaci. Více na: https://www.facebook.com/events/1482787918674371/?pnref=story

A tou dobou v Barráku se koná zároveň Druhá TTRec, party za účasti kapel: eR – křest CD, HAVE THE MUNCHIES, UP!GREAT, ECHO MESSAGE a TOBI, takže se fanoušci mohou těšit na docela slušnou sodu a přehlídku v podání ostravských kapel.  Více na: http://www.barrak-club.cz/cz/program/103-ttrec-party-vol-ii/ 

Takže určitě je z čeho vybírat. No a ani neděle není marná a v Barráku si přijdou na své metalisti, popřípadě trochu toho severského moderního death metalu na vystřízlivění z víkendové hudební kocoviny:

http://www.barrak-club.cz/cz/program/113-illdisposed-den-epitome-ger-zonaria-swe/

Mathi