Pro tentokrát jsme zavítali do music clubu Mandragora, na Střelniční ulici. Dalo by se říci, že Mandragora je opět dalším místem, kde se pořádají různé koncerty.

DSCN7573Někomu by se mohlo zdát, že se znovu otevřel klub Mandragora na ulici Stodolní. Sám jsem si dal tu práci, abych se trochu prosurfoval do historie. Tedy dlouho jsem přímo na Stodolce nebyl tak, abych se na vlastní oči přesvědčil, zda tamější Mandragora, ke které vedou poslední linky až někdy do roku 2005:

http://xichty.cz/report/fractura-de-ballast-can-6mas/

http://xichty.cz/report/xichty-cz-mecheche-oslava-noveho-webu/

, kdy tento club měl dramaturgicky pod patronátem Bilos, který mimo jiné hraje v Malignant Tumour a tehdy se tam děly různé nejenom metalové akce, ale i akce dalších tvrdších hudebních stylů. No, nezbývá, než veřit internetu a dát na to, že dle:

http://www.stodolni.info/kluby.php,

tehdejší Mandragora svou funkci neplní v takové míře, jako dříve. Vlastně, každému, kdo pamatuje útlum rockové klubové muziky na ulici Stodolní asi nemá smysl něco říkat, snad jen to, že prostě jistou dobu se místním „podnikatelům“ již tento trend nechtělo příliš podporovat. Což se ovšem tak zhruba po 8.-9.-ti létech pomalu mění. Ale dosti historie již a honem k současnosti.

The Neunikneš, Ostrava.

The Neunikneš, Ostrava.

Dá se říci, že chvíli poté, co se pomalu rozjelo Chacharkovo doupě v Chacharkově hospúdce (bývalá hospoda Na kopečku vulgo U závodníka) na Hulváckem kopci, se i v další Chacharkově hospůdce v centru města ( bývalá restaurace a vinárna Zvon nebo U zvonu) vítězí záměr, přestěhovat hudbu poněkud tvrdšího rázu do sklepení této bývalé vinárny.

Možná, že i jedním z důvodů je fakt, že jedno místo pomalu přestává stíhat nápor akcí a tak se pomalu některé koncerty začínají neoficiálně přesouvat do: “ No, já tomu říkám zatím nora, ale na oficiálním názvu se ještě pracuje.“,

Backfliping Dog, Horní Bečva.

Backfliping Dog, Horní Bečva.

povídá Chosé Marino při jedné, náhodně vzešlé debatě.

Nakonec tedy ono místo získává název Mandragoří sluj a posléze již jen Mandragora-music club s tím, že původní signatáři tohoto názvu udělili souhlas s tím, že jim to nevadí.

Po těchto prvotních štrapácích proběhlo oficiální zahájení Music clubu Mandragora koncertem, kterého se zúčastnily kapely: Crüel Storm – melody hard punk z Ostravy, Randy Marsh -  alternativní hardcore z Bolatic a vrcholem večera byli Apathy Again – trash-hardcore z Opavy a který končil někdy kolem půldruhé hodiny ranní.

Další akcí v pořadí bylo již v titulku vystoupení rakouských Indoctrinate, se kterými sdíleli společně hudební scénu kapely Backfliping Dog z Horní Bečvy a akci odstartovala již dlouholeté stálice na ostravské punkové scéně, kapela The Neunikneš.

Průběh koncertů vám přinášíme v tomto zkráceném sestřihu:

My tedy  Mandragora-music club zařazujeme rovněž mezi místa ostravské rockové a jiné hudební klubové scény , kde se znovu a bohudík také hraje nějaká ta živá hudba.

Indoctrinate, Austria.

Indoctrinate, Austria.

Další dění a vývoj tohoto nově otevřeného klubu lze sledovat nejenom v naší rubrice Ostravské kluby, ale především na linku: https://www.facebook.com/pages/Mandragora-MusicClub/1453351138281716

Díky všem kapelám za prima večer a dobrou zábavu, klubu přejeme samozřejmě, ať se místnímu teamu, který říká, že: „V podstatě organizace a systém je stejný či podobný jako v Chacharkově Doupěti.“, daří, přejeme vždy nějakou tu hojnou a uspokojivou účast a závěrem ještě, snad už jenom pár fotografií ze čtvrteční proběhlé akce, zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1005205036180192.1073741892.138609839506387&type=3&uploaded=18

Mathi