http://www.casrock.cz/porady/hudebni-svetaci/hudebni-svetaci-pryncypallcz

Zhruba po šesti létech a při příležitosti  20. výročí existence, na konci listopadu loňského roku, vydává ostravská progressive-metalová kapela ENDLESS, nositelé ceny Akademie populární hudby „Anděl 2001″ v kategorii Hard´n´heavy za album „Vital #1, své 4.album v řadě s názvem If the Universe Is the Answer.

Společně s ním se po necelých třech létech vrací na pódia a rozjíždí sérii koncertů, na kterých svým fanouškům i příznivcům progresivního metalu představila svou tvorbu. Koncertní série odstartovala 15. Ledna v pražském music clubu Rock Café, ale slibovaný křest desky si ponechává na domácí půdu, konkrétně na sobotu 17.1.2015 do ostravského music clubu BARRÁK.

Symbiosis, Bratislava.

Symbiosis, Bratislava.

Kmotrem desky nemá být nikdo jiný, nežli Robert Šimek, známý nejenom především z kapely Malignant Tumour, ale rovněž ze realce Hudební světáci na rádiu ČAS-ROCK. Prostě záležitost při níž se určitě nesmí chybět.

Přicházíme ve chvíli, kdy atmosféru pro solidně zaplněný klub začíná rozjíždět první host tohoto slavnostního večera, bratislavská, rovněž progressive-metalová kapela SYMBIOSIS, která se snaží příchozí návštevníky dostat do patřičného varu, což se jí, jak je již zvykem na takových to akcích při posledním songu daří nejvíce.

O něco jiné kafe po krátké zvukové přestávce je vystoupení dalšího hosta, instrumentální progressive-metalové formace z Teplic, kapely Modern Day Babylon. Této tříčlenné formaci se již od začátku daří přivábit diváky až ke scéně, aby si nejenom poslechli, ale především i zapařili při produkci jejích songů.

A s každým songem klasicky ovace stoupají, až do další zmíněné přestávky, kterou využíváme nejen k občerstvení a podzravení se s některými známými, ale i ke zjištění, že se této akce zúčastnili nejen někteří muzikanti různých spřízněných a blízkých kapel, ale především i kompletní ostravští crusters rock’n'roll, kapela MALIGNANT TUMOUR. No, bodejť ne ;-)

Modern Babylon Day, Teplice.

Modern Babylon Day, Teplice.

Ale to už se přiléhlé místnosti při zvuku intra pomalu vyprázdňují a vše se to tlačí před pódium, na které po chvílí přichází onen očekávaný zlatý hřeb večera, oslavenci z ENDLESS, aby předvedli, co vlastně za tu dobu vypotili o patro výše, tedy především věci z nově vydané desky. A atmosféra stoupá.

Ovšem o nečekané přerušení celé této produkce a o vzrušení mezi diváky, se postaral zničehonic nikým nezván policista, který … No, podívejte se nakonec sami, jak to vlastně ve skutečnosti doopravdy bylo v našem krátkém sestřihu

(omluvte poněkud nižší zvukovou kvalitu zvuku při křtu, zapříčiněnou jistou zkresleností, bohužel efekt již docházející baterie nelze ovlivnit, díky za pochopení, ale nedej to tu):

ENDLESS, kteří zahráli většinu songů z nového alba,  z něhož i my v nejbližší době přineseme recenzi a byť již někde proběhly, tak si rovněž přiložíme polínko do ohně. Nakonec ještě na závěr, jako reakce na ovace zhruba něco kolem dvou stovek příchozích diváků zahráli kluci z Endless ještě jeden přídavek a potom se šli,

Endless, Ostrava.

Endless, Ostrava.

již ze zcela pochopitelných důvodů, věnovat víceméně oslavným věcem, přijímání gratulací a díků a to i za přispění posledního hudebního hosta, kapely CORPOSANT, progesivního metalcore z Brna.

To jsme se ovšem již pomalu, stylem Veni, vidi, vici vytratili z klubu domů, takže případné závěrečné afterparty jsme si moc neužili. každopádně věříme, že kluci z ENDLESS, tedy:

Libor Bartusek (kytara, zpěv)
Vláďa Míča (kytara)
Michal Milták (bicí)
Petr Hutín (basa)

a ostatní zůstalí  návštěvnici určitě ano.

My samozřejmě také přejeme mnoho úspěchů s novou deskou, třeba i zase nějakého toho Anděla, ale hlavně solidní a skvělou atmosféru návštěvu na dalších koncertech a závěrem ještě pár fotek z onoho večera zde, v tomto přiloženém fotoreportu z části akce: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1036272273073468.1073741894.138609839506387&type=1

Tak hodně štěstí a ať se hlavně daří!

Tak tolik zatím,

a zase někde někdy

Mathi