http://www.casrock.cz/porady/hudebni-svetaci/hudebni-svetaci-pryncypallcz

Na poslední víkendovou sobotu v březnu 2015 je v Barrak music clubu  plánován koncert, dnes se dá říct, již ostravské crust rock’n’rollové legendy, kapely Malignant Tumour, která v nejbližší době slaví výročí čtvrt století svého trvání.

Greedhale, Český Těšín

Greedhale, Český Těšín

Jasně, když se prostě řekne Malignant Tumour na ostravské rockové scéně, tak již nemá smysl dál kolem toho moc mluvit, neboť každý ví své. Já osobně jsem se s nimi tak nějak setkal již v roce 2006, kdy jsem je poprvé uslyšel na festivalu Beseda u bigbítu, pořádaném na jižní Moravě v Tasově, kde tenkrát okupovali B-stage. No a pak za dobu trvání našeho webu vlastně až před dvěma léty, když zahráli na Rockové Ostravě 2013, pořádané v Dolní oblasti Vítkovice. Od té doby jsem se s klukama z MT potkával jen tak sporadicky ve městě anebo právě v tomto klubu při jiných příležitostech.

Každopádně prostě opět důvod, kdy je třeba se vykašlat na akreditace, zakoupit si a opět podpořit nejen kapelu, ale i klub takovou tou choulostivou věcí, kterou jsou dnes peníze, protože nic nikdy není tak zcela úplně zadarmo.

Primary Resistnace, Ostrava

Primary Resistnace, Ostrava

A taky, že zrovna v ten den nedaleko probíhají Irské slavnosti, tak již před osmou je klub solidně zaplněn. Zřejmě výhoda toho, že kluci prostě hrají v Ostravě raz za rok.

Ale asi by to nebyl kdo ví jaký večer, kdyby tam Malignanti hráli samotní, takže po nich jsou ještě avizování finští Rotten Sound a před nimi samozřejmě nějaký ten support, tedy čestný počin pro některé kapely, zahrát si na stejném pódiu ve stejný den s takovou kapelou a trochu rozvařit přišlé publikum. O to se postaraly kapely Greedhale z Českého Těšína a ostravští Primary Resistance a pak přišel onen očekávaný zlatý hřeb večera, kapela Malignant Tumour:

 To je to, co nás dnes především zajímá přednostně a co bychom si tedy asi neměli nechat uniknout.

Určitě je před pódiem o co stát hned od začátku. A když ještě Šimi řekne, že jako:

„ Bando, potřebujeme dotočit nějaké to video na DVD, na příští rok k 25. Výročí kapely, tak bychom rádi trochu, abyste s námi spolupracovali a tady náš režisér, Martin Ferko, vám řekne co a jak…“, tak to je hned jiný level.

Keijo Niinimää - Rotten Sound

Keijo Niinimää – Rotten Sound

Jako když klackem píchneš do hnízda sršňů a divočina se mění v masakr. Pivo a nejen pivo lítá ze všech stran. Jo, prostě Barrák a Malignant Tumour, který lze vidět v nejbližší době někdy v červnu, tuším 13., v nedalekých Klimkovicích na Klimkovickém kulometu, společně ještě s další legendou, punkovou kapelou Degradace a kapelou Úspěch. Teda i ten, kdo to prošvihl ;-)

A závěr samozřejmě patřil mistrům z Finska, kapele Rotten Sound s vocalistou Keijem Niinimoou, kteří svým grind-core dovršili tento skvělý večer k celkové spokojenosti všech zúčastněných.

Tak tolik stroze z Barráku a ještě tričko a klasický fotoreport:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1085372594830102.1073741899.138609839506387&type=1

A zas za rok třeba, nebo i dřív. Satan s váma,

Mathi