Tak tady máme opět další jaro. No a jak to již tak bývá zvykem, obvykle se můžeme těšit na nové plody i na hudební scéně, kdy kapely přes zimu nelení a pracují i mimo jiné na další své produkci a s ní přichází i s novými videoklipy, kterých jsme si dovolili udělat malou přehlídku.

A o tom, že komu se nelení, tomu se zelení se postaraly některé kapely, kterými se zajímáme. Hned na úvod tedy uvádíme videoklip orlovské kapely AHARD, který sice spatřil světlo světa již před desíti měsíci a možná, že jsme jej zde již prezentovali, ale je možné, že také ne. Každopádně AHARD ohlašuje zěmy v sestavě a také další nově chystaný videoklip, tak se necháme překvapit a proto také AHARD ve své staré sestavě naposled na rozjezd, aby to náhodou nechybělo:

Nyní se ovšem přeneseme do období letošního roku. Již koncem loňského roku během listopadu a prosince natáčela i kapela SG (Sjetý gumy) videoklip, ale z ověřených uzdrojů jsme se dozvěděli, že dílko ještě není hotové a zřejmě vyjde na světlo časem, stejně jako slibované nové album, nicméně jejich videoklip z roku 2013 ke skladbě Notorik momentálně běží na Czechparádě TV Rebel, viz. link: http://www.tvrebel.cz/vote/ , kde lze tento počin podpořit svým hlasem. Kluci budou určitě rádi. No a tím je vlastně loňský rok či přelom uzavřen a dostáváme se hned k té jarní smršti, kdy se s novým videoklipem přesdstavili frýdecko-Místečtí Slepí křováci se svou novou věcičkou:

A snad neuplnulo ani 24 hodin o další nový klip ohlásila ostravská skupina Filip M. v čele se zpěvačkou Jitkou Andráškovou s názvem Čaruj brácho, který je inspirován, jak samotná kapela uvádí:  životním příběhem skvělého kytaristy, skladatele, výtvarníka, básníka a filozofa Jiřího Banyho Tomáška, který se již třetí rok dívá na svět mlčky a ochrnutý ze své postele, ke které je upoután po masivní mrtvici. Bany je zároveň partnerem zpěvačky kapely Filip M. Jitky Andraškové, která s ním jeho příběh s láskou žije a sdílí. Píseň napsala nejen pro něj, ale také pro všechny, kteří potřebují povzbudit, pohladit a dodat radost a sílu. V klipu účinkují muzikanti, kteří s Banym hráli a tvořili v některých jeho kapelách jako Milion sedm, Hot Wassermann nebo Srpen.

A dnes ohlašuje i metalová SALAMANDRA nový klip k jejích nejnovějšímu albu Imperatus jehož název se promítá i v jejích letošním turné v rámci Imperatus tour: https://www.facebook.com/events/395739553938330/

No a my se tímto videoklipem v naší multižánrové regionální přehlídce rozloučíme s tím, že se jistě v nejbližší době můžete těšit na další a další od jiných kapel, které jistě na sebe nenechají dlouho čekat.  Tak hezký poslech a příjemnou podívanou, krom toho, že tyto klipy samozřejmě jsou k vidění prvně na stránkách kapel, potom na youtube a následně případně i zde, na našem serveru. Mathi.