http://www.casrock.cz/porady/hudebni-svetaci/hudebni-svetaci-pryncypallcz

Na první březnový pátek, 6.3. 2015 vychází v ostravském klubu BARRÁK, vystoupení punkové legendy,kapely  SPS z Prahy.

Backfliping Dog

Backfliping Dog

Zvláštní datum, v té době totiž zcela nezávisle někde jinde vychází právě nové cd opět legendární skupiny Visací Zámek, který se svým tour v nejbližší době zavítá 11.4.2015 do nedalekého Frýdku-Místku  s názvem „ Punkové království“.

No, každopádně to jako v království punku vypadalo od samého počátku i v Barráku.

Akci rozjela punk-hard core smečka z Horní Bečvy, kapela BFD – Backfliping Dog s frontmanem Ianem Krstoffersonem. No a hned od počátku bylo před podiem jasno, že tato akce začne gradovat od startu až do konce.

S.P.S.

S.P.S.

BFD osobně znám již z nedávného vystoupení v Mandragoře, ale Barrák je prostě Barrák a toto vystoupení si, myslím, kluci dost užili a fanoušci či diváci také. Takže po svých peckách, když už toho vážně měli dost, tak je stejně neminul i přídavek. Velmi povedené vystoupení.

To, že to nejlepší nakonec, dnes asi neplatilo a jako zlatý střed večera po menší zvukovce na scénu přišli SPS, které a jejichž skladby si již pamatuji z přelomu osmdesátých a devadesátých let i herně na kytaru. Tou dobou se prostory klubu zcela vylidnily a vše se nasáčkovalo před pódium, ze kterého v produkci Snížené Pracovní Schopnosti zazněly i jejich pecky, Svoboda a Máma a mnohé další.

Závěr patřil ostravské punkové smečce Ztráta paměti i s kytaristou Návratem, známého spíše zpoza mixážních pultů v podobě zvukaře,

Ztráta paměti

Ztráta paměti

kteří svým punkem ještě uklidňovali svým punkem rozbouřenou krev v žilách diváků po předchozí vřavě.

Určitě lze říci a zhodnotit tento večer, jako povedený od samotného začátku až po úplný konec. Teda, škoda, že někteří chodí na koncerty jen proto, aby i když původně chtějí vidět svou oblíbenou kapelu, tak nakonec jejích vystoupení promarní či propásnou svým spánkem. Ale i toto je punk zřejmě.

Takže Punk’s not Dead! Kdo nepřišel, může jen litovat.

A tady ještě fotoreport z akce: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1069068466460515.1073741897.138609839506387&type=1

Mathi