http://www.casrock.cz/porady/hudebni-svetaci/hudebni-svetaci-pryncypallcz

A jsme opět u punku, Chico se totiž vydal do Olomouce na koncert legendárních Visáčů, kteří:

Visací Zámek po pěti letech vydal své novinkové album Punkový Království. Hned v prvním týdnu prodeje v hitparádě IFPI zaujal 1. místo v prodeji.
Kapela jede k novému CD i jarní turné, které čítá celkem 12 zastávek. V okolí Ostravy to je nejblíže dne 11.4.2015 Klub Stoun ve Frýdku Místku.

12.3.2015 měla kapela zastávku v Olomouckém U Klubu. Už nejméně po páté jsem si na Visáče zajel do Olomouce, když v Ostravě je situace taková, že je nechtějí  pořadatelé zvát pro jejich vysokou cenu. vz2

Před osmou hodinou večerní jsem přicházel k U Klubu. Už zdálky jsem spatřil před vchodem asi 20. metrovou frontu, která nasvědčovala tomu,  že bude dobrá návštěva. Lístek stál 3 kila (300,-Kč), takže už to není těch pověstných 5 Pilsner Urguellu – jak před lety proklamovala kapela, že tolik stojí lístek na jejích show.
Koncert začal dvěma úvodníma peckama z nové desky, pak následoval klasický průřez celým repertoárem a potom opět návrat k novým peckám. Ke koření koncertů Visačů patří jejich mystifikační hlášky.

Po skladbě Vlasta řve Štětináč do lidí, že Vlasta je časopis. To prý proto, že je 60-ti procentním vlastníkem tohoto časopisu pro ženy. Po skladbě Klíště se ptá Štětináč, kdo už dostal klíště i na ptáka…přihlásilo se asi 10 lidí. To prý je dost.

“To když jsme hráli v Ostravě, tak se přihlásili jenom 3. A to Čiko a dva jeho kamarádi” hlásil Štětináč divákům.

vz3 Visací Zámek má i nejhezčí pozdrav k fanouškům: Punk´s Not Dead vy volové !

Když tak teda porovnám tento koncert a koncert další punkové legendy SPS  na Barráku, který se odehrál 6.3.2015, musím konstatovat, že na každou kapelu chodí rozličné publikum. Na SPS to jsou ti klasičtí Punkáči s čírama na hlavě. Prostě žumpisté co popíjejí čučo před koncertem a somrují na lístek. Na Visáče chodí více kultivované publikum. Tam jsem žádného ožrálého žumpistu válejícího se na zemi neviděl.

Ale i přes to všechno musím konstatoval, že ten správný Punk, to musí být ŽUMPA A ŽÁDNÉ BANKOVNÍ KONTA !!!

Ilustračně jsem si vypůjčili rozhovor Visáčů o nově vydaném albu: Punkové království:

Fotoreport z koncertu, zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1074621602571868.1073741898.138609839506387&type=1

Chico