René Souček a Marek Hlosta a s nimi i Adéla Jonášová.

René Souček a Marek Hlosta a s nimi i Adéla Jonášová.

Trochu netradičně na klub Hudební bazar v pondělí, dne 28.09.2015, které je obvykle vyhrazeno tarokářům a vyšlo tentokrát i na státní svátek svatého Václava, byl na programu koncert písničkářky pocházející z dalekých předalekých Českých Budějovic Adély Jonášové se svými hosty z nedalekého Frýdku-Místku a jeho blízkého okolí.

Tento koncert byl v rámci tour Adély k vydanému EP Teď a tady!, které započalo právě v Hudebním Bazaru v Ostravě a pokračuje průběžne  v dalších městech, jako je třeba Frýdek – Místek, České Budějovice, Plzeň, Praha, Beroun, viz. upoutávka:

Těmi jejími hosty byly známý to již písničkář frýdecko-místecký René Souček z Fajneho se svým cajonistou Markem Hlostou, k nimž se přidal i David Stypka, tentokrát bez svého Bandjeez.

David Stypka

David Stypka

Miluji ty krásné pondělní večery, kdy v klubu není narváno k prasknutí, což zrovna nemilují interpréti vystupující čemuž se vlastně ani nelze divit. “No vypadá to, že koncert bude takový, jako každý jiný obvykle v Bazu.“, pronesl David Stypka malou poznámku před tím, než se koncert rozjel. Pravda, po posledním punkovém dýchánku zde mi opravdu přišla vhod poněkud menší návštěvnost, ačkoli i mé očekávání bylo poněkud na jiné, vyšší frekvenci. Přesto si právě těchto pár přišlých hostí zaslouží obdiv, že přišli. I to, že vlastně přišli i ti, které bych nečekal. Každopádně atmosféra byla dobrá a koncert, respektive počátek oné ŠŇŮRY 2015,  která dnes pokračuje již kdo ví kde, dopadl dobře:

Adéla Jonášová

Adéla Jonášová

P.S.: Vladivojna La Chia oznamuje, že ze zdravotních důvodů ruší slubované vystoupení a křest CD Vladivojska dne 15.10.2015 v Ostravě U Peciválů, tak kdo ví …

Zatial zduř cypi a cypky, teda vlastně milí čtenáři a čtenářky, odběratelé a odběratelky naších informací.

Mathi

No jo, málem bych zapomněl. A tady ještě malý fotoreport z akce: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1218905958143431.1073741906.138609839506387&type=3