Pro tentokrát bych začal poněkud netypicky. Prostě jsem šel v sobotu, dne 23.1.2016 do Plánu B. Byl jsem pozván na narozeninovou oslavu. Vlastně, konaly se tam zrovna hned čtvery narozeninové oslavy najednou. Ale hlavně jsem tam potřeboval něco pořešit a to je ten důvod, proč jsem se v sobotu po páteční pokoncertní kalbě přemohl a nakonec šel opět na „tři pivka“, původně.

GROGGY: Vitalij Dorofejčik - bicí.

GROGGY: Vitalij Dorofejčik – bicí.

A nic jiného mne ani nezajímalo, i když prý ten večer na této, řekněme soukromé párty, mělo být o zábavu postaráno díky Pirate Rude Soundsystém. Teda podle infa na události. Což ovšem a snad mi jiní přívrženci této kapely odpustí, moc nebralo. Ale  zjistil jsem si oč by jako mělo jít, to samozřejmě.

Jo, a taky už nechodím na stanovený čas, vždy je lepší přijít tak o hodinku či dvě později.

Čekal jsem, že vtrhnu do nějaké té již rozjeté společnosti, ale ouha. V klubu ticho a zatím prázdno, jen pohled na pódium mi dával najevo, že se přeci jen něco asi může dít.

„Ty jo, to jsou Rusové až z Omsku a produkuje je Fin.“, povídá mi tak mezitím Shusta, zvukař.

Hmm, trochu mi to nehrálo, byť teda později jsem zjistil, že opravdu měli ve své tour přesný datum vystoupení v Plánu B. Sice jsem byl trochu z toho jelen, ale přeci jen, sotva ono duo začalo s produkcí, tak i když jsem sice seděl u baru na židli, tak přesto mne to ještě jednou posadilo doslova na prdel!!! Pouze kytarista a bubeník, ale ta muzika…

 Prostě nakonec mi to stejně nedá a opět i přes to, že v klubu byly akce spíše privátního rázu tentokrát, tak publicista ve mně vítězí a říká mi:

„Musíš, prostě musíš se o to podělit, protože to opravdu za to stojí!“

GROGGY: Maxim Rjabikov - kytara, zpěv.

GROGGY: Maxim Rjabikov – kytara, zpěv.

Sice jsem potom chvíli hovořil jak s Miksou, tím finským producentem, tak i na moment s kluky z pódia (Maxim Ryabikov – kytara, zpěv a Vitaly Dorofeichik – bicí), protože ten večer jsem již ani nějak nezjišťoval o koho, že to vlastně jde, ale řekl jsem jim pochvalně, že: “ Opravdu skvělá hudba, perfektní bubeník a skvělý kytarista!“ a odkráčel domů.  Trochu déle mi trvalo přijít na to, o koho se vlastně jedná, byť i možná jsem se mohl podívat na nějaké ty poutače klubu nebo tak, ale nakonec jsem to přeci jen zjistil.

GROGGY: https://www.facebook.com/groggyband/?fref=ts

Prostě ten večer se mi potvrdilo rčení, že ona Náhoda je opravdu blbcem a že někdy opravdu stojí za to někam jít, i když se člověku třeba moc nechce.

Tak aspoň tak o tom.

Mathi