Letní festivalová sezóna nám pomalu dává své Sbohem a vše se opět s počátkem dalšího školního roku vrací do všedních vyjetých klubových kolejí. Jak se ztřepat prvotního stresu ze školních lavic? Co takhle U Peciválu  na zahrádce? Bury nám poslal zase info o akcích a jedna zajímavá je hnedle zítra, když tak a kdyby náhodou: plakátky pecival1

Čaute!

Končí prázdniny a pomalu začíná nový školní rok, a proto si Vás dovolujeme pozvat na nadcházející hudební akce, které se budou konat v ostravské restauraci U Peciválů (Stodolní 4) v rámci projektu “Kulturní Pecivál“.
Všechny proběhnou na zahrádce (díky možnosti jejího zastřešení za jakéhokoli počasí!) od 20:00 a jako vždy bude vstupné nula až dobrovolné.

Jako první se hned ve čtvrtek 1. 9. ukáže ostravská všestranná muzikantka a skladatelka Vladivojna La Chia, která před časem založila novou crossover-metalovou kapelu s příznačným názvem VLADIVOJSKO. Loňské vystoupení U Peciválů musela tahle energická čtveřice bohužel zrušit ze zdravotních důvodů, ale letos dorazí v plné síle!
To v úterý 20. září bude mít inscenace Vladimír a Marina aneb Zastavený let zcela jiný charakter. Ta vznikla spoluprací herce a profesora Janáčkovy konzervatoře Josefa Nováka-Wajdy s hercem Lukášem Červenkou a herečkou Vendulou Novákovou. Scénář obsahuje výběr textů z knihy Mariny Vlady „Vladimír aneb zastavený let“ a je doplněný písněmi a verši Vladimíra Vysockého. Jde o výpověď o jednom vztahu v Sovětském Rusku. Životní příběh jednoho z největších ruských herců své doby a jednoho z největších písničkářů vůbec, Vladimíra Vysockého. Jeho ryzí vztah s krásnou herečkou drtil nejen totalitní režim, cenzura, ale také nezvladatelný alkoholismus a vnitřní rozervanost. 
No a nakonec v sobotu 24. 9. zazní hudba TARA FUKI. Duo zpívajících violoncellistek je naprosto svébytné, křehce dynamické a výrazově nesmírně bohaté. Jejich tvorba je obohacená o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek a vytváří originální krasohled do ženského nitra.

O všech chystaných akcích se dovíte na www.bandzone.cz/klub/upecivalu.
Za Pecivála s pozdravemBury

U PECIVÁLŮ

Stodolní 4

702 00 Ostrava 1

www.facebook.com/UPecivalu

www.upecivalu.cz

Tento projekt je spolufinancován z rozpočtu statutárního města Ostrava. Děkujeme!!!

Mediálním partnerem je Čas Rock Radio!

Tož tak no,
Martin Mathi Vontor