Ostrava – Přívoz, kostel

Shodou okolností využívám onu situaci, že během únorového povinného školení mého chlebodárce anebo chleboberce, teď přesně konkrétně nevím jak to nazvat, se ocitám na místech mně z dávna opět známých a i když mně Chico prvně zprdnul jako malého Aldu, že nečtu historii a že vše podstatné již o ostravských klubech je zde na stránkách zde v rubrice:  KDE SE HRÁLO, řekl jsem si, že jistě nebude na škodu se sem tam zastavit na památných místech a zjistit co je nového a zda ty věci ještě v dnešní současné na peníze vyhoněné době slouží svým účelům.
Tedy ihned po konci školení, protože se ocitám v ostravské městské části Přívoz, to beru skrze pověstnou ostravskou Myší díru, což je takové pekelné místo, kde když začne silně pršet, tak je tam hned plno vody a auta se mění spíše ve vodní čluny, protože místní kanalizace , zřejmě uježděná koly aut nestíhá odvádět potřebné množství této životadárné tekutiny řítící se z obou stran přírkých sjezdů a místní hasiči tak mají zase co dělat a jednou za čas vyzkoušet, jestli jim jejích čerpadla nezarezla anebo se sem tam najde nějaký exot či projíždějící cizinec obvykle to jsou litevci, chorvaté, slovinci, lotyši a rusové, kteří pomoci navigace GPS skončí se svým tirákem pro pár centimetrů zařízlí v mostní klenbě a v tu ránu se musí objíždět skoro polovina Ostravy a jindy docela krásná přímá cesta se mění v řidiči prokleté místo.
Kdysi tedy mimo již dříve hudební dění i Já v těch létech poctil svou návštěvou tento klub, i když spíše nám lépe vyhovovaly

RENARCON, nynější vizáž bývalé CIHELNY

spíše SKLEPní prostory. Vlastně to bylo díky Skuldovi, který byl v té době spíše známý z působení v SOCIAL DEFORMITY a pak také i Fidovi a Vikimu se kterým jsme tenkrát jezdili na letní dětské tábory, co by vedoucí do Kujav u Fulneku na koncerty jeho hard-core kapely SHEEVA YOGA a později i XDISNEYX, která se spíše prezentuje skladbami v jazycích severských, každopádně celá ta historie a ten nápad právě vznikl jednoho rumového posezení u táborového ohně za táborem  někdy v létech 1993 -1995 a ta myšlenka brzy přišla na svět. Dále lze ještě vyjmenovat třeba kapelu Hibakusha , SULTAN SOLIMAN a ještě mnoho dalších hardcore punkové hudební scény.
Myslím si, že narozdíl od klubu SKLEP si CIHELNA právem vysloužila jméno doupě hašišáků či opiové doupě, i když tak hrůzné to tam zase nebylo. Každopádně dnes na tomhletom kdysi hudebně protřelém místě vznikla pomoc pro drogově závislé jedince RENARCON, což vím již dlouho a tak jsem byl jen zvědav, zda-li i ona ještě funguje na svém obvyklém místě anebo také změnila své působiště jak je to dnes obvyklým zvykem. Vlastně vzpomínka ke vzpomínce, obrázek k obrázku a hned je zase celé mozaiky o nějaký kousek více a tak to hned zpoza pověstné Myší díry beru kvapem nahoru rovně a hned vlevo a čelém vzad.
Bývalá Cihelna tedy dostala svůj nový kabát, zářící v nebeských barvách ostravského Baníku a koncerty se tam již vesměs nedějí a tímto si napravila svou reputaci a opět vstoupila do poněkud morálnějšího světla lidí.

Tak zatím Mathi Basssnake