Během festivalu Ostravská šansoniérka, vítězka mezinárodní soutěže v interpretaci frankofonní písně a žena mnoha hudebních tváří SYLVIE BEE vystoupila v rámci Colours of Ostrava a Festivalu v ulicích, v průběhu sobotního dne v Costa Coffee nově postaveného a otevřeného Fóra Nová Karolína. Jako portrét zde předkládáme upoutávkový spot, natočený k samotné akci zpěvačky:

Sylvie Bee

O Sylvii Bee, nově vycházející hvězdy francouzských šansónů lze říci, že táto ostravská mladice je dobrou nástupkyní  zasloužilých umělkyň a šansoniérek Hany Hegerové a Evy Olmerové.

Více o její práci, úspěších a aktivitách se můžete dočíst na:

http://www.ostravskenoviny.eu/clanky/9647-charismaticka-zpevacka-sylvie-bee

http://www.dlo-ostrava.cz/cz/menu/1/novinky/clanek-559-francouzsky-vecer-v-ostrave-sylvie-bee-amp-lecoclico-cz-joel-bros-amp-musique-fr-/

http://www.cafeindustrial.cz/galerie/foto?id=gal26&PHPSESSID=47b7226846d2fdc49b35315f16a518a6

http://lecoclico.cz/

http://www.koprivnice.cz/index.php?id=koprivnicke-noviny-koprivnice&tema=sylvie-bee-zazpiva-v-cajovne-francouzske-sansony&clanek=13692

Martin Bala (kytara) & Sylvie Bee (zpěv)

Sylvie Bee většinou vystupuje s klavírem, tentokrát jí však namísto klavíru svým kytarovým umem doprovázel Martin Bala.

V jejím podání, během dvojitého vystoupení, které se konalo  dopoledne mezi 11:45 a 12:30 hodin a v odpoledních hodinách mezi 13:30 až 14:30 hodin, bylo možno poslechnout písně, známé z francouzské písně, které znáte z repertoáru Edith Piaf, Jacquese Brella, Vanessy Paradise a mnoho dalších.

Na základě pozvánky, si ani PRYnCYPall.cz nemohl, ačkoliv tento hudební žánr poněkud více odbočuje od rocku, punku, metalu, hard core a jiných tvrdších hudebních stylů, nechat uniknout.

Costa coffee

Vystoupení Sylvie Bee přišly podpořit a zhlédnout i jiné známé osobnosti hudební scény a v útrobách přihlížejících davů bylo možno vidět i ostravskou zpěvačku  Vladivojnu la Chia, se kterou Sylvie Bee spolupracuje, Aleše Bajgera – kytaristu a provozovatele obchodu s hudebními nástroji BAYGER, ale také i zástupce a šéfovou Studia STAUDER Fashion , paní nebo slečnu Jitku Stauderovou i se svým roztomilým psíčkem, kteří se podílejí na módních doplňcích a často změní hvězdy k nepoznání od hlavy až k patě a další blízké osoby či osoby pohybující se kolem umění.

Vzhledem k tomu, že jsem Fórum Nová Karolína navštívil prvně v životě, tak nakonec po nekonečném bloudění a hledání Costa coffe, jenž se nachází v přízemí tohoto velkého komplexu, se mi povedlo stihnout alespoň druhou polovinu, jinak zcela úžasného vystoupení, které si nakonec vysloužilo velké ovace přihlížejících diváků.

Sylvie Bee vlastnoručně

Poněkud později, když se již davy rozplynuly a vytratily do běžného života, se nám ještě podařilo získat i originální autogram oné šansoniérky a také prohodit pár slov ohledně hudebního dění a podobně kde jsem se dozvěděl, že Sylvie Bee připravuje své vlastní nové webové stránky.

Tak to byl krátký portrét další, a dovolím si podotknout ostravské osobnosti, ať již v  současnosti a pokud mnohým přijde, že ještě ne, tak  v budoucnu určitě.

Záznam z vystoupení se nám sice natočit  nepodařilo, ale pro zajímavost si můžete prohlédnout atmosféru nejen z vystoupení Sylvie Bee v Costa coffe, ale také i trochu z Festivalu v ulicích vůbec i nechválně známou Hudební uličku právě –> ZDE <–, v tomto fotoreportu.

Potom jsem se se Sylvii Bee rozloučil s tedy tím, ať se Jí daří a šel se věnovat právě probíhajícímu třetímu dni festivalu Colours of Ostrava 2012, z něhož další reportáž přineseme zítra.

Tolik ve stručnosti,

Zatím Mathi Basssnake