Dolní oblast Vítkovice

U příležitosti otevírání Dolní oblasti Vítkovic vznikla myšlenka uspořádat v Ostravě rovněž onu neděli 12.8.2012 rockový festival- ROCKOVÁ OSTRAVA. 

Pryncypall.cz přináší krátké náhlednutí.

Jako největší hvězda akce byla zvolená skupina KABÁT a k ní původně tři skupiny. Na základě jednání s managmentem skupiny KABÁT bylo domluveno, že se festival rozšíří a nakonec z toho vzniklo, že vystupuje 10 kapel. Šanci dostanou mladé kapely z RADEGAST Líhně – WILLOW LAKE, THE PANT, vynikajíci Revivaly Judas Priest a WHITESNAKE a osvědčené domácí ikony ŠKWOR, ALKEHOL a CITRON .

Více se dá kolem této nově vzniklé letní akce dočíst ZDE.

Samozřejmě, že kromě ČESKÁ TELEVIZE – OSTRAVA této akce byl přítomen i PRYnCYPall.cz , který mimo jiné přináší i autentické záběry z této desetihodinové megaakce plné rocku.

„Myslíme si, že Ostrava má k rockové hudbě velmi blízko. A tady to prostředí k takové hudbě přímo vybízí. Tak nějak tento projekt vznikl. Myslíme si, že by se na tom dala založit nová tradice,“ uvedl organizátor festivalu Rostislav Horáček.

Zpěvák populární skupiny Kabát Josef Vojtek si to myslí také. „Hromady železa

 a hromady dobré muziky, to k sobě jde. Je to první ročník, tak snad se povede a budou další. Moc bych si to přál, protože rockových festivalů je u nás velmi málo,“ řekl Vojtek.

„Sešlo se hodně lidí, je tamy moc dobrá atmosféra. Jsme rádi, že jsme si mohli zahrát na tomto novém místě a před takovým perfektním fórem,“ řekl baskytarista skupiny Citron Václav Vlasák.

Organizátoři už nyní dávají dohromady seznam kapel pro Rockovou Ostravu číslo 2. „Myslím si, že jsou tady předpoklady k tomu, aby se Ostrava stala baštou rocku,“ prohlásil organizátor Horáček.

Bylo možno zjistit z ohlasů jak samotných vystupujících, tak i hlavního organizátora o tomto I. ročníku Rockové Ostravy v rozhovorech pro Ostravskou Českou televizi.

Dalšími záběry pořízenými naší technikou, si můžete atmosféru festivalu, který navštívilo asi 7 000 diváků, přiblížit nejenom na přiložených videích, ale také i v tomto fotoreportu –>ZDE<–
Také naPRYnCYPall.cz – fb můžete shlédnout úvod vystoupení pstravské rockové či heavy metalové legendy CITRON, která toto vystoupení věnovala svému dlouholetému zpěvákovi Standovi Hranickému, který je v této době vážně nemocen, jak je patrné přímo z autentického záznamu.
Přejme si tedy, ať tento festival pokračuje i v příštích letech a můžeme se těšit nejenom na ještě více podobných kapel a to nejen z blízkého okolí, ale třeba také na zase o něco hojnější účast fanoušků dobré rockové či metalové muziky, hodící se akorát přesně mezi tuto skvostnou hromadu starého, šrotu, železa, ocele a pálených cihel, chráněnou, co by památku UNESCO.
Martin