DOGA

Druhou část Slezskoostravského Rock-festu 2012 na Slezskoostravském hradě, s poněkud menším zpožděním, vzhledem k důležitosti a upřednostnění některých příspěvků již zcela vzhledem k chronologickému sledu hodlám věnovat těm poněkud již známějším kapelám, které už taky mají leccos za sebou.

Jistou výjimku, která snad potvrzuje toto pravidlo, tvoří samozřejmě kapela DOGA, kterou tedy moderátor Ruda z Ostravy, hned po svém úvodním vstupu na Nádvoří stage, po koncertu KAPRIOLY uvedl, že:

„Včil dole bude hrát tam dole taka kapela, keru vůbec nezná a že to jsou nějací nováčci. „

Což si jistě během svého běhu na Aréna stage rozmyslel, protože kapelu DOGA v čele s IZIM, tedy Romanem Izaiášem jistě netřeba nikterak více představovat v tom rockovém světě. každopádně záběry z vystoupení DOGY si můžete prohlédnout také –> ZDE <–, v tomto přiloženém albu.
Se samotným Izim jsem se také, asi jako každý, kdo se chtěl nechat vyfotit s nějakou tou známou či profláklou tváři  a které se tak volně potulovaly po Slezskoostravském hradě také povedlo prohodit během festivalu pár slov.

Roman Izi Izaiáš – DOGA

Vlastně co se kapely DOGA a Iziho týče, tak jsem se zeptal, zda ještě chodí k mému bratranci opravovat aparaturu či efekty a podobné věci, načež Izi potvrdil, že v této době již už moc ne. Tedy oproti době, kterou si pamatuji, kdy DOGA ještě začínala asi jako každá kapela poněkud z mála před převratem. Koneckonců i CITRONi tam byli jednu dobu pečení vaření.

Později jsme se s Izim také domluvili na možném interview pro PRYnCYPall.cz , takže fanoušci kapely DOGA se v budoucnu jistě mohou těšit na něco nového. Čímž tedy Izimu zároveň vzkazujeme, že se jim příležitostně ozveme tak, jak bylo domluveno. Ale nechme již DOGU DOGOU, jen ať  klidně hrají, ať se lidi baví.

Jak jsem již v předešlém příspěvku předeslal, že se nám povedlo na jednu krátkou otázku mezi uváděním kapel vyzpovídat i moderátora Rudu z Ostravy, protože opravdu bylo vidno, že hvězdy byly hodně vytížené a obletované, což více vystavuje jejích vstřícnost a ochotu, s jakou nepohrdli žádostem svých fanoušků o vyfocení či rozhovor.

Moderátor Ruda z Ostravy ve chvílích nemoderování.

Každopádně s Rudou se jinak než ostravsky nedomluvíte ačkoli je to synek vskutku vzdělaný, učený, chytrý a inteligentní na venek, ale v jádru…
„Rudo, my zme taky rockový servr. U nás obvykle rockeři maju nárok tak zhruba na tři až deset otázek a bo ty si rocker jak cyp, tak máš nárok jen na jednu.“
„Tak sem s ňu.“ Nabídl se Ruda z Ostravy.
„Tak nějak jsem si všim, že máš za uchem zlomené cigáro. Proč si dáváš za ucho zlomené cigáro? Víš, trochu mne k tomu inspiroval i vlk, z ruského animovaného seriálu Jen počkej, Zajíci!!!
Načež tedy Ruda pohotově odpověděl:
„Tuž to máš tak synku. Obvykle si tam dam normální cigaro. No, ale jak ten tabák po tem tym potem a tak různě mokne a jak na ňho tlačí ty vlasy, tak se zlomí, tak proto, aby se nelomilo.“
Vysvětlil celou věc ohledně zlomené cigarety za uchem Ruda z Ostravy, kterého jsem již nechtěl příliš rušit ačkoli jsme se později také dostali k poněkud normálnější rozšířené debatě jak o PRYnCYPall.cz, tak i o tom, proč Slezskoostravský Rock-fest navštívilo tak málo lidí, tedy konkrétně tam bylo tak asi jeden tisíc lidí, načež jsem mu odpověděl, že je docela možné, že to může být i tím, že poslední dobou, tedy kromě toho, že je ještě léto a prázdniny a i přesto, že ten kdo chce, tak si cestu za svou kapelou či za zábavou najde, že nedávno se zde konala Rocková Ostrava a že momentálně těch akcí je docela dost, tak nevím, možná i proto.

Tanja

Potom jsem se věnoval i přesto, že tedy baterie v mém fotoaparátu zkolabovala a vystačila ještě na pár posledních snímků vystoupení ostravské zpěvačky Tanji, ze kterého si fotografie můžete ještě jednou prohlédnout –> ZDE <–, v tomto přiloženém albu, která se vrátila zpět na koncertní pódia po delší přestávce a zavítala do rodné Ostravy, z jejíž vystoupení jste si malou ukázku mohli poslechnout ve včerejším příspěvku a rozhovoru s ní, který se konal o něco později.
Každopádně i mne zajímaly jisté věci, spojené s historií, tentokrát čistě Tanjinou, na které bych se rád zeptal a tak se nám ještě předtím, tedy těsně po vystoupení povedlo s Tanjou udělat krátký živý videorozhovor bez cenzury a korekce za pomoci mobilní telefonické techniky, který vám prezentujeme zde, za přirozené zvukové kvality reportéru ve větrných podmínkách.

 Ode mne čistě to již byla poslední akce a festival jsem opustil. Chicovi se s Rosťou Horáčkem ještě později povedlo vyhledat Tanju a trochu se jí pozeptat na její působení v kapele CITRON i při příležitosti nostalgické vzpomínky na dlouholetého člena CITRONU, kytaristu Jindru Kvitu, který jste si, jak již bylo zmíněno na začátku této reportáže z druhé části Slezskoostravského Rock-festu na hradě již přednostně v předchozím příspěvku.

Jediné zahraniční hosty z Německa, kapelu ASGAIA a kapelu SEGMENT, která pak následovala a která nedávno vystupovala i ve Frýdlantě nad Ostravici na BEER FESTU 2012, o kterém jsme zde rovněž psali nedávno jsem neviděl. Vzhledem k tomu, že ani Chico už nedělal žádné fotografie nočního charakteru a soustředil svou pozornost už jen na vystoupení Aleše Brychty a jeho bandu

po kterém potom ještě následoval i Vilém Čok  a jeho BYPASS,

tak z fotoreportů to již je vše. A přesto, že celý letošní ročník Slezskoostravského Rock-festu uzavírali SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY, tak my seloučíme právě Vildou Čokem a tím vlastně celý letošní 6.ročník Slezskoostravského Rock-festu na Hradě, z něhož si zbývající průběh můžete připomenou z tohoto krátkého fotoreportu –> ZDE <–, uzavíráme. Každopádně se těšíme na ten příští ročník a věřme, že se na tento 7. ročník v řadě přijde podívat ještě více lidí a urobit coraz větší kotel, než byl včil, tedy letos. Kurde. Bo nevím jak to ten Ruda nakonec zakončil ten festival.

Takže se těšme opět na příště a na poněkud hojnější účast.

Pravda je, letošní Rock-fest byl i pro mne, řekl bych, více než jen srdeční zálažitostí vzhledem i k jistým dávným zážitkům spojujících minulost a historii hudební scény s tou současnou.

Tak zatím Rock On \m/

Mathi Basssnake