Elektropopová kapela Midi Lidi vznikla v roce 2006 na troskách seskupení Krásný Stěhovák Gerard & Sexuální nábytek ve složení Petr Marek (zpěv, elektronika, klávesy), Markéta Lisá (zpěv, elektronika, klávesy, saxofon), Prokop Holoubek (zpěv, bicí, klávesy, klarinet, kytara) a tři vizuální umělci Filip Cenek, Magdalena Hrubá a Jan Šrámek vytvářející koncertní videoprojekce, obaly alb, plakáty i trička. V roce 2007 Midi Lidi vydali album Čekání na robota u brněnského labelu X production. Album bylo nominováno na cenu Anděl 2007. Díky úspěchu alba u české i slovenské kritiky i posluchačů začala kapela často koncertovat. V roce 2009 začala kapela pracovat na novém albu a zároveň hudbě k filmu Protektor (r. Marek Najbrt).

Alba Protektor (soundtrack, Negativ) a Hastrmans, Tatrmans & Bubáks (Xproduction/ Malárie) vyšla jen měsíc po sobě na podzim roku 2009. Midi Lidi za soundtrack obdrželi filmovou cenu Český Lev, za desku Hastrmans, Tatrmans & Bubáks byli opět nominováni na cenu Anděl a vydali se na Bubáks tour čítající přes 70 koncertů. V roce 2010 vytvořili hudbu k divadelnímu představení Ubu se baví (Divadlo na Zábradlí), a také hudbu k ceněnému dokumentárnímu filmu Český mír (r. Klusák/Remunda), HeartBeat 3D a zahráli si ve filmu Marijine v režiji Aleše a Željky Sukových

V roce 2011 se skupina rozrostla o Tomáše Kelara (bicí, zpěv, elektornika, klávesy) a dva vizuální umělce: Roman Přikryl (Fiordmoss) a VJ Texa (The Rodina).

Midi Lidi jsou známí tím, že rádi a často koncertují, jejich koncerty jsou stále proslulejší svojí bezprostřední energií. Za 4 roky existence kapela odehrála mnoho koncertů v ČR, na Slovensku ale i v Polsku, Rusku, Anglii, Německu či Chorvatsku. V Čechách a na Slovensku už patří ke stálicím většiny velkých festivalů. Členové kapely jsou svojí další činností široce rozkročení mezi nejrůznější umělecké obory a na české scéně jsou jednotlivě známí i jako filmoví tvůrci, herci, divadelníci, promotéři, vizuální umělci či grafici.