Radka Piekelniková, autorka obalu

Ratka Piekielnická, autorka obalu

V sobotu, 6.dubna se v Ostravském hudebním klubu BARRÁK konal koncert té „babské hard rockové skupiny z Ostravy“, jak se obvykle KAPRIOLA prezentuje.

Nešlo o zcela normální, běžné vystoupení, jak jsme obvykle na takové hudební akce zvyklí. Tentokrát, kromě obvyklého koncertu, spojeného s obvyklým křtem, obvykle vydaného nového alba, ještě holky připojily i ono jubilejní desetileté výročí trvání této skupiny na nejenom již klubovém hudebním poli, ale i různě jinde.

Lidí přišlo jako máku. Dá se říct, že přes 100 lidí, vyjma členy kapely a obsluhujícího personálu, tam  bylo určitě. Koneckonců o tom svědčí i ten fakt, že u vstupu, kromě vstupného za 80,- Kč, kde v případě zakoupení právě nového CD přicházející ušetřil i pár peněz, čimž vlastně si od Kapriolek vysloužil jedno pivo gratis, dostal ještě k tomu lístek do případné tomboly (nejvyšší číslo, které padlo či bylo vytaženo v tombole, bylo číslo 99).

Akce odstartovala něco po slibované půl deváté večerní a po třech hodinách končila, za zvuku zkušeného zvukaře Honzy Petříka, něco před půlnoci.

Během té doby holky z Kaprioly, které se představily ve čtyřčlenné sestavě, která jim určitě neubrala na kráse, prezentovaly mix starších skladeb i s těmi nově nahranými, které si lze poslechnout na zakoupeném CD s propracovaným obalem autorky Ratky Piekielnické.

Jak bývá zvykem, tak obvykle se to na takových akcích, které byly i pod patronátem jiných medií hemží spousty fotografů a dalších lidí, takže jsem se spíše zaměřil na jiné věci. kapriola křest cd 051

Mimo jiné jsem se tam setkal i s osobnostmi, které jsme zde zmínili v minulých příspěvcích, jenž se přišly na holky z KAPRIOLY podívat, jako například nová folková celebrita slezského kraje René Souček či zkušený benefiční moderátor a autor Součkova půlvideoklipu  Radek Piekielnicki a mnoho dalších osob, známých i z působení z kapely samotné během těch deseti uplynulých let.

Marki, Dona Michelle, Barue a Marcy rozdělily vystoupení do dvou částí, které proložily nejenom již zmíněným křtem nového cd, jehož kmotrem byl generální ředitel radia ČAS, Roman Jeřábek, ale také zpestřily zmíněnou tombolou.

V tombole jsem měl mimochodem štěstí, protože i když čísla lítaly těsně vedle mého, tak naštěstí, když se losovalo o cd, které jsem si zakoupil už při vstupu, tak naštěstí padlo daleko vyšší.

Z poslechu lze znát rozdílnost mezi novými a starými písněmi, ty novější jsou, tedy alespoň mně osobně přišly, více technicky propracovanější.

Samozřejmě, že by to nebyla ta správná akce, kdyby neměla i své stinné stránky. Tím stínem bylo to, že si někteří přinesli do sálu s obsluhou své vlastní pití, které jim byly personálem zabaveny.

kapriola křest cd 057 „Ubohost.“ uzavřela celou nemilou situaci barmanka, „ to je stejné, jako kdybych šla někde do restaurace na oběd a přinesla jsem si tam své vlastní jídlo z domů.“

Což ještě navíc u lidí, kteří se vyznají v tom jak takové akce chodí, ještě celou věc spíše zhoršuje.

Každopádně tento střípek vůbec nic neubral na skvělé celovečerní akci, která končila dlouhým pózováním před objektivy fotoaparátů, autogramiadou, nekonečnými gratulacemi a nakonec i sdělováním dojmů.

My samozřejmě holkám přejeme hodně zdaru a úspěchů s novým albem na různorodých vlnách a zase o něco více příznivců.

Co více k tomu napsat, atmosféru z akce jsme se snažili zachytit i my pomoci videa a něco lze zhlédnout i v přiloženém fotoreportu z akce, –> ZDE <–.

Tolik z Ostravy a zase někdy někde.

Martin