Oznamujeme Vám smutnou událost ve věku nedožitých 62 let zemřel  7.4.2013 po dlouhé těžké nemoci zpěvák skupiny Citron Stanislav Hranický.

Zpívat začal v roce 1966 se skupinou The Why,odkud přešel v roce 1968 do The Majestic .

Z historie (viz.wikipedia):

1982–1987

S nenadálou situací se však Radim Pařízek nehodlá smířit. Přejímá kapelnické otěže a stává se ústřední postavou Citronu. Na post zpěváka přibere ostříleného Stanislava Hranického (ex-Majestic). Do skupiny dále přicházejí mladý kytarista Jindřich Kvita a baskytarista Jiří Krejčí. V této sestavě pak natáčejí singly „Zítra, zkrátka příště / Kamaráde na pomoc tě volám“ a „V tu ránu / Jenom já sním“, které vycházejí v roce 1983 u Supraphonu. Ještě v témže roce v létě dochází k další zásadní změně v sestavě: Schmutze a Krejčího nahrazují kytarista Jaroslav Bartoň a baskytarista Václav Vlasák, kteří přicházejí ze skupiny Proto Pavla Nováka. Společně se pouštějí do natáčení dalších singlů, které jsou okamžitě rozprodány. Skladby jako „Revizor“ nebo „Vezmi si mně jako dárek“ (s původním neschváleným textem „Jen si od plic zanadávej“) se stávají velkými hity a kapela začíná pomalu, ale znatelně přitvrzovat svůj styl směrem od hard rocku až k heavy metalu. Je jasné, že dlouhohrající deska je více než na spadnutí. Nahrávání alba „Plni Energie“ probíhá v letech 1984–85 v pražském studiu Mozarteum a s kapelou začíná spolupracovat západoněmecký producent českého původu Jan Němec. Opět vznikají dvě verze, tentokrát však vycházejí v roce 1986 obě – česká u Supraphonu, anglická „Full of energy“ u západoněmecké firmy Intercord. Deska se stává okamžitě zlatou a nakonec se alba „Plni Energie“ prodá přes půl miliónů nosičů! Přicházejí také další úspěchy, především v anketě Zlatý slavík, kde Citron v konkurenci československé špičky populární hudby obsazuje druhé místo hned za slovenským Elánem. Následují nekonečná koncertní turné mj. také v západním Německu s kapelou Rosy Vista, které pak pokračuje také v ČSSR. V únoru roku 1987 zasáhne Citron nepříjemná událost. Zpěvák Stanislav Hranický si po jednom koncertě v Bratislavě zlomí nohu a je dlouhodobě nemocen.

1994–2009

Toto období je především ve znamení velkého comebacku na pódia, ale také jedné velmi smutné události. Fanoušci přijímají kapelu s nadšením. Hraje se na velkých festivalech i malých koncertech a v repertoáru se objevují hlavně hity z období let 1982 – 1987. Citron začíná připravovat album svých největších hitů s názvem „Best of“. Nahrávání je ale přerušeno z důvodu závažného onemocnění Jindry Kvity, který v roce 1997 na zákeřnou nemoc umírá. Je to velký šok pro kapelu i fanoušky a dlouho trvá, než se Citron z tohoto šoku otřepe a desku „Best of“ dokončí. Ta vychází po dlouhém odkladu v roce 1999 a je věnována památce Jindry Kvity. U fanoušků má poměrně úspěch a stává se zlatou. Nějaký čas pak Citron koncertuje ve čtyřech, ale po chvíli přichází kytarista Stanislav Balko (ex-Tarantula), kterého po čase vystřídá navrátivší se Libor Kozelský. V roce 2001 dochází ke spojení Citronu s bývalým zpěvákem Ladislavem Křížkem. Kapela natočí vzpomínkové album „Síla návratů“ především s písněmi z období „Radegasta“ a s nádhernou novou titulní skladbou. Nastává krátké koncertní turné a potom se Citron vrací zpět do svých kolejí už bez Ládi Křížka. V roce 2004 je kapela pozvána ke koncertování do USA, kde odehraje několik úspěšných vystoupení a natáčí klip k písni „Rock, rock, rock“. Následují další vystoupení především po festivalech a příprava nové desky a DVD. 17.6.2008 Citron vystoupí jako jediná předkapela slavných Judas Priest v ČEZ Aréně v Ostravě. Začátkem roku 2009 kapelu opouští Libor Kozelský a nahrazuje ho kytarista Jiří Šperl z Karviné (ex-LAMENT). V květnu 2010 pak konečně vychází dlouho očekávané album „Bigbítový pánbů“. 2012-2013 Tyto dva roky se stávají pro Citron kritickými. Standa náhle onemocní těžkou nemocí a již není schopen s kapelou vystupovat. Na jeho místo prozatím přichází bývalý řvoun kapely Fany Michalík který s kapelou nazpíval desku: ,,Vypusťte psy! ovšem to ještě nikdo neví, že je na tom Stadův zdravotní stav tak zle a Standa dne 7. 4. 2013 umírá.

S Citronem začal zpívat v roce 1982.Nazpíval první Československé Heavy metalové album Plni energie.Které vyšlo v roce 1986.V současné době vyšla reedice tohoto nesmrtelného díla.

Poslední album které nazpíval s Citronem,byl v roce 2010.BIGBÍTOVÝ PÁNBŮ.

http://musicweb.cz/aktuality/doznel-hlas-standy-hranickeho

                                                                                                                          SBOHEM STANDO

Na závěr přidáváme, pozdější vyjadření kapely CITRON na TV NOVA, ohledně dalších věcí:

R.I.P.