Nedělní večer se v ostravském hudebním klubu nesl, pod záštitou Marcela Palovčíka a Euphoryproduction, opět v rytmu SKA. Tento trojkoncert v podání slovenské skupiny HRANA, českých GENTLEMANS CLUB měli završit legendární THE TOASTERS z USA.

HRANA (sk)

HRANA (sk)

Sám jsem zvědav na návštěvu, říkám si v duchu, při vzpomínce na nedávné vystoupení německých SKANKSHOT.

Již při vstupu vidím daleko početnější obsazení, než minule, ale ono vzhledem k druhu hudby a složení SKA skupin, se to dá předpokládat, takže uvidíme co bude, až akce začne.

Na pódium přichází slovenská HRANA, která měla tehdy právě hrát se SKANKSHOT, ale z důvodu nemoci, jak podotkl frontman kapely Holo, těsně po vystoupení.

Hrana – band, ktorý vznikol v r. 2010, ale jeho história siaha až do 90-tich rokov minulého tisícročia. Hudbu „na hrane“ ska, blues, punk ´n´rollu a moderného electro soundu, hrajú skúsení muzikanti, ktorý pôsobili v kapelách Dharma Inc., Ska2tonics, Adam Ďurica Band, či Imbecilofilia…Album vyšiel začiatkom roka 2011

Holo

Holo

u vydavateľstva Závodský, volá sa „Klikni si na myšku…“ a krstným tatkom je skvelý muzikant a producent Laco Lučenič. Kapela podnikla klubové turné po Čechách a Slovensku, hrá skoro každý víkend a pripravuje okrem klipu aj nový, svieži, materiál. Máte sa na čo tešiť!! (viz.hrana.rock.sk)

HRANA myslím svými hity bavila celkem dobře zbylé osazenstvo BARRÁKu. Zazněly skladby Dinom dánom, Fajčím a čítám a další.

Koncert končí. Napadá mne, když „stretávám“ Hola, jak jde za Palcem něco vyřizovat k baru, požádat jej o alespoň krátký rozhovor.

Gentlemen's club, Hranice na Moravě

Gentlemen’s club, Hranice na Moravě

„Teraz nie,“ odpovídá Holo,“lebo třeba čosi vybaviť a pobalit nástroje. Však až pôjdem, tak si ma odchytni.“ Což se, ale bohužel již nepodařilo, ale i přesto jsem se tedy, jak jsem již zmínil, v té krátké chvilce Hola zeptat na důvod, zrušeného koncertu. Musím ale říct, že Holo je fajn chlapík.

Pomalu se to hemží na pódiu chlapci v bílých košilích, černých kalhotech a kravatách. GENTLEMEN´S CLUB, SKA z nedalých Hranic na Moravě. Gentlemen’s kteří začínají skladbou All Capone.

Bohužel, ve chvíli, kdy to člověk nečeká, dochází baterie ve fotoaparátu, zatížená celodenním nedělním používání, což člověk neovlivní. Trochu to mrzí , ale stane se, někdy to prostě neklapne tak, jak má

Se členy The Toasters

Se členy The Toasters

(Měl jsem ještě ten den odpoledne zkoušku se svou kapelou a tam se také natáčely videa, takže fotoaparát ten den dostal solidní záhul.).

Na THE TOASTERS bohužel tímto pádem nedochází, ale i tak se nám povedlo natočitna ostro krátký Live spot interview s jedním ze saxofonistů amerických legend, se kterým mi trochu, vlastně zcela úplně, vypomohl Tomáš.

Nevím sice, jestli to zrovna byl Neil Johnson – saxaphone anebo Remco Korporaal – sax. Když jsem se dotyčného hudebníka u stolu, podotkl „sax“ . Tedy tipoval bych to na Remca, ale se stoprocentní jistotou to tvrdit nemohu.

(později jsem díky facebooku zjistil že to nebyl ani Remco Korporaal, jelikož i když, jak jsem s nim později hovořil přes právě Facebook, tak sice hrál v THE TOASTERS, ale bylo to dříve. Tentokrát s nimi tohle tour nejel, jak to chodí v americkém showbyznyse, jelikož momentálně hraje v All Stars, dopsáno 30.6.2013)

Za dnešek toho mám už opravdu plné kecky, narozeninové dožinky, zkouška s kapelou a navíc celá táto nepříjemnost, to jsou věci, které si vybraly u mne ten večer svou krutou daň a jenž mne nutí opustit akci před pověstným zlatým hřebem. ono, také co zaznamenávat, když už není čim ;-) l

Loučím se ještě s Marcelem a poroučím se.

Ale i tak si myslím, že akce byla dobrá. Konceckonců si můžete prohlédntou fotoreport –>ZDE<–

Tak zatím

Mathi Basssnake from Methan-city