V pátek 14.6.2013 využívám last minute promotion a po dlouhé době neopomíjím jedno z dalších míst kde se hraje. Hudební bazar. Vzhledem k jiné práci a jiným činnostem by se mohlo zdát, jako bychom na klub Hudební bazar zanevřeli, ale opak je pravdou.

Propriety

Propriety

Dnes je k mání vystoupení amerických Simeon Soul Charger , společně ještě s ostravskou kapelou Outsiders. Ty jsem shodou okolností viděl na posledním ročníku soutěže kapel Boomcup, takže žádná novinka ani pro mne a ani tady na PRYnCYPall.cz již.

Amíci mne zajímají ovšem více. Je to kapela hrající poněkud psychedelickou hudbu v rozmezí od folku, přes blues, soul až k progresivnímu rocku a již při poslechu jejích skladby na Youtube je zřejmé, že se bude jednat o dost dobře strávený večer za doprovodu výborné muziky.

„Jakto, že přicházíš až na konec?“ zpucovala mne z fleku Markéta, když jsem si šel k baru pro pivo.

„Člověk míní, věci se mění.

Outsiders - Ostrava

Outsiders – Ostrava

Původně jsem si myslel, že američané budou hrát jako druzí, ale opak je pravdou.“  a vysvětluji s tím, že „ Už jsem tady hodně dlouho nebyl…“

„No, tos nebyl teda a jakto?“

„Nevychází nějak…“

I přesto, že do Hudebního bazaru  přicházím v podstatě až ke konci jejích vystoupení a byl jsem svědkem… ani nevím kolika skladeb, jelikož jisté pasáže byly prokládaný bicíma, takže jsem jen z poslechu soudil, zda je to již další skladba či pořád součást té jedné. Nicméně, famózní zvuk, famózní kytara a pro hudební fajnšmekry myslím, že neskutečný zážitek. Takže by bylo škoda alespoň ten závěr nezachytit. Kdo nepřišel, může jen litovat a nevědomost neomlouvá ;-)

Poté na scénu po delší zvukové pauze přišli mně již dobře známí ostravští Outsiders. Zpočátku celý dobrý zážitek po zvukové stránce americké formace zchladilo pískání mikrofonu či nepříjemné vazbení, jenž se  nakonec podařilo vyladit a koncert chytal obrátky.

hudební bazar 010 Byl jsem zvědav, co nového Outsiders od té doby vytvořili. Outsiders mou zvědavost uspokojili, poněvadž mezi některé starší věci zařadili i nějaké nové.

Myslím, že nakonec velmi podařená akce, kapely si vždy zasloužili ocenění hlasitým aplausem, téměř zaplněného klubu.

Každopádně, posuďte nakonec sami. Já utíkám, tedy budu se snažit, na právě konající se Rocktherapy 2013 v Orlové.

Tak zatím a držte palce, ať to najdu a vy si můžete ještě shlédnout pár dalších fotografií z akce —> ZDE <— ;-)

Mathi Basssnake from Methan-city