KAPRIOLA – Evolution going on

 CD / 2013

Když se rozhodnou čtyři fajne baby fušovat do muziky, može z teho byt buď průser anebo pochvala. No naštěstí holky z Kaprioly nejsou žádná ořezávátka a vědí zač je hard rocku loket. Evolution gong on je už třetím řadovým cd v historii souboru a před vývojem Kaprioly nelze jinak než smeknout. Kdysi pro mě byly zajímavé jen svým nasazením a vzhledem / no který z chlapů by nehodil očkem/, dnes je to v prvé řadě muzika , která dělá Kapriolu prvotřídním ostravským hudebním artiklem.

Cd obsahuje celkem patnáct písniček , z toho však jeden remix a tři bonusy. Tyto bonusy na mě působí docela rušivě, jsou totiž naprosto jiné než jedenáct předešlých písní. A hlavně dubstepový remix skladby „ Břídilové“ se u mě nějak míjí účinkem.

Zbytečně se tak protáhla stopáž desky na takřka neposlouchatelných 60 minut. Nechat první jedenáctku, album by znělo daleko úderněji a posluchač by tak už ke konci alba neztrácel koncentraci. To je však snad asi jedinná výtka kterou můžu na adresu Kaprioly uvést.

Scan0014Čtveřice ostravaček hraje hard rock z prvky metalu par excellent a společně s kapelou The Pant z Břidličné pro mě tvoří leadery tohoto žánru v České republice. Za ty roky hudební scéně se Kapriola dostala do naprosté hudební pohody a tu se jim povedlo přenést i na cd.

Výborné multiinstrumentalistky Dona Michelle společně s Bass Barue tvoří páteř kapely, kterou skvěle doplňují bicmenka Mercy / děvucha umí dát bubnům dobré hyby/ a na postu zpěvačky pějící slavice Marqui. Doufám, že tato sestava vydrží co nejdéle.

Je totiž radost poslouchat hity, kterými jasně jsou skladby „ Upíří nevěsta“, „Zrcadlo“, „ Padám a jsem“ nebo „ Je to v nás“. No, ještě by to chtělo nějakého schopného manažera tahajícího za ty správné nitky, jenž by Kapriolu prosadil více na česká, případně i na slovenská či polská hudební pódia.

Květinky z Kaprioly mají potencionál vyrůst do krásy a oslnit všechny hudební fajnšmekry a neuvadnout na regionálním hudebním záhonu. Držím palce holky, snad se povede. Pro mě osobně jste momentálně to nejlepší, co může ostravská bigbeatová scéna zbytku světa nabídnout.

Johny from Troppau 4,5 / 5