Turbo

Turbo

První ročník Balkanfestu se uskutečnil ve venkovních prostorech Restaurace na Balkáně v Ostravě Nové Vsi. Festival si kladl za úkol oživit kulturu v Nové Vsi. Po zániku areálu Benátek v loňském roce to byla první akce většího druhu v Nové Vsi.

Hlavní zásluhu na tom mají pánové Michal Trkovský – který poskytl patřičné finance a Vladimír Herberk – známý to Ostravský manažer a producent.

Balkanfest navštívilo v útulném areálu vedle restaurace cca 300 diváků. Areál může pojmout 1000 diváků. Další ročník by měli pořadatelé přizpůsobit dramaturgii k této kapacitě.

Hlavní hvězdou festivalu byla kapela Turbo, kterou založil bubeník Jiří Lang před 32. lety.V kapele hrával na basu i Jiří Vondráček – bratr Helenky.

Marian&333

Marian 333

Když už jsme u bývalých členů Turba, tak nesmíme zapomenout na zesnulého zpěváka a kytaristu Richarda Kybice, kterého nahradil Miroslav Chrástka. Turbo mělo během hraní nejvíce lidí před podiem. Kapela ale spěchala, protože ten den hrála ještě v Bohumíně.

Po Turbu přišel na řadu Marian 333. Tedy kapela ze stáje producenta Vladimíra Herberka. Hlavním přínosem kapely je dobrá komunikace Mariana s publikem a přijatelné pop rockové písničky s hitovými ambicemi.Tahle kapela to může dotáhnout vysoko.

Vysoko to má namířeno i Havířovská kapela Nebe, které si všiml Richard Krajčo a vzal ji sebou i na turné po halách. Zase musím napsat to pravidlo, že dobrých kapel je spousta, ale musí je někdo prostě tlačit.

Po klidném popíku přichází něco ostřejšího.

AHARD

AHARD

Kapele AHARD se poslední dobou na naších stránkách hodně věnuje redaktor Martin. Kapela založena v roce 2007 vydala svoje druhé CD Planeta magorů, ze které tady zaznělo pár kousků.

Pro pořádek zde ještě napíšu vystupující kapely. Black fleck rock, Ostrov idorys, Aria, Green day revival, Marian 333, Nebe, Ahard, AC/DC revival Ostrava.

Přejme příměstskému sympatickému festivalu do příštích let mnoho úspěchů. Fototerport z Balkanfestu si můžete prohlédnout zde, na našem Facebooku.

Chico