SKANKSHOT – Out of business

CD / 2012

 

Hamburští Skankshot jsou poměrně novou mladou krví na poněkud již stagnující ska-punkové scéně. Kapela začíná vystrkovat růžky i za hranice rodného Fatherlandu a možnost okusit zač je Skankshot loket mělo i publikum v Praze a Ostravě. No, popravdě zase žádná bomba se nekoná. Ska- punk, tak jak jej Skankshot prezentují, slavil největší úspěchy v letech 1999-2005, kdy zejména vydavatelství Asian Man Records vydávalo jednu pecku za druhou.

Scan0013 V dnešní době působí hudba hamburských neškodně a nebojím se říct fádně. Hudebně jedeme podle takřka stejného mustru, kdy rychlou našlapanou punkovou pecku vystřídá ryčné ska a po zhruba sedmi písních marně čekáme na nějaké překvapení. Nasraný punkový zpěv nahrávce víc škodí než prospívá. V momentech, kdy zpěvák zkusí neřvat, ale spíše si z hlasem jen tak pohrávat, působí Skankshot daleko zajímavěji a barvitěji. Bohužel takových chvilek je sakra málo.

Ale abych jen nehanil. Zvuk nahrávky je čistý, všechny nástroje jsou čitelné a hlavně zpěv a žestě nahrávané doma v obývacím pokoji zní jako by byly nahrány v nějakém renomovaném studiu. Tady by se mohla spousta českých kapel učit, jak z minima vydolovat maximum.

Těch dvanáct skladeb na cd je tak akorát, aby byl člověk sto poslechnout si cd do konce. Věřím, že pokud Skankshot zapracují na barevnosti repertoáru a zůstanou věrni stylu který prezentují na cd „Out of Business“ ještě o nich uslyšíme. Zatím je to spíše průměr, ale kdo ví. Za rok dva může být vše jinak.

 

Johny from Troppau 3 / 5