Trochu s menší časovou prodlevou (za což se Kubovi, trochu omlouváme), ale lepší pozdě, než-li vůbec, zde zveřejňujeme informace o další hudební novince na trhu ;-)

Tentokrát se jedná o

Nic ze života – nové album Jakuba Tichého

Frýdek-Místek, 10. června 2013

 

Jakub Tichý

Jakub Tichý

Folk-punk, freak-folk, písničková alternativa pro nejužší profil, hudební neumětelství a opilecké výkřiky do tmy, nebo klidně všechno dohromady. Nové řadové album Jakuba Tichého Nic ze života vyšlo před několika dny. Jakuba Tichého jsme tady ještě neměli, i když se člověk při svých návštěvách akcí ve frýdku-Místku setká s lecjakou uměleckou osobností tohto regiónu, a tak se vám jej pokusíme alespoň trochu představit.

Jakub Tichý rozhodně na hudebním poli již nepatří mezí nějaké neznámé, o čemž svědčí i recenze z jeho předochozího alba na musicserver.cz:

http://musicserver.cz/clanek/31784/Jakub-Tichy-Tragedie/

K novému albu Jakub dodává:

„Chtěl bych nechat na příjemci, jak bude hudbu i slova chápat – podle toho, jak rozumí světu může rozumět i tomu, co poslouchá. A podle toho to může považovat za snůšku vážných nebo humorných glos, hloupost, výsledek úplné absence soudnosti, osobní striptýz, karikovaný obraz světa, úplně něco jiného,nebo všechno najednou. Důležité je, že posluchači zbývá prostor. Může si vybrat, stejně jako se může rozhodnout jak pochopí název desky.

 

Nahrávání probíhalo v GM Studiu v Jablunkově po malých částech už od února 2012 a trvalo dohromady přesně rok. Vydání pak připadlo na květen 2013, takže se album vyklubalo na měsíc přesně tři roky po

Tvář nového CD

Tvář nového CD

předcházející řadové desce Tragédie, která sklidila pozitivní ohlasy a v recenzích byla hodnocena vesměs kladně (v recenzi na Musicserveru označena za debut roku). Album samotné předcházel klip k titulní písni Jednoho dne jistě zazvoní. Vlastní křest proběhl 17. května ve frýdecko-místeckém klubu Sokolík za účasti spřízněných kapel Pokustone a LÍHeň, jejichž členové na desce hostují. Na nahrávání se podílel i křestní otec, kterým byl Dušan Helfštýn z kapely Prouza, produkci obstarali vedle autora Martin Roženek (Ador Dorath) a Petr Janák (Trailer Trash). Výsledkem je 14 skladeb a 42 minut zdravě ulítlé a pestré hudby s texty, jaké nepíše nikdo jiný.

Album vychází vlastním nákladem digitálně a na CD s 28-mi stránkovým bookletem.

ukázky k poslechu: www.bandzone.cz/jakubtichy

https://www.facebook.com/pages/Hudebn%C3%AD-skupina-Jakub-Tich%C3%BD/180081708428

K albu byl natočen i videoklip, z dílny Radoslava Piekielnika, který si můžete shlédnout i zde:

Křest tohoto vyšlého CD se konal 3.5.2013 ve Frýdecko-Místecké restauraci s menším divadlem Sokolík, na který jsme byli srdečně zvání, ale bohužel z jiných časových důvodů se nám tam nepodařilo být. Každopádně s jakubem jsme domluvení, že nám příležitostně, jak čas vyjde na obou stranách, předá jeden kousek k recenzi, takže jistě se zase bude nač těšit :-)

Tak to tak zatím, co jsem odběhl na chvíli k folku

Mathi Basssnake from Methan-city