zrni do prispevku

Plné kluby i festivaly, Objev roku 2012 v Cenách Anděl (celkem 4 nominace), výhra Českého Tučňáka plus nominace na hudební ceny Apollo a Vinyla.

Vloni na podzim vydali své třetí album Soundtrack ke konci světa, které bylo nadšeně přijato kritikou i fanoušky. „Soundtrack ke konci světa je nahrávkou, která dosahuje té nejobtížnější mety na globálním hudebním hřišti,“ říká o albu Pavel Turek v Respektu. Deska „nabízí plnou náruč hitů, které nezní hloupě a hned tak se neoposlouchají… zahraničí bych takový český export ze srdce přál,“ uvádí Aleš Borovan v E15.

Kvintet Zrní spolu hraje ve stejném složení už dvanáct let a na kontě mají tři alba (Voní, Hrdina počítačový hry jde do světa, Soundtrack ke konci světa). Vycházejí jak ze zvuků elektronické zrychlené doby, tak z lidovky, inspirací jsou jim přitom lidi, krajina, zvířata, komiks, počítač a Poldovka. Jejich hudba je osobitá, vynalézavá, hravá, dynamická, barevná a plná emocí. Zrní je hra, něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen.

Podzim 2013:

Vydání Soundtracku ke konci světa na vinylu, který bude obsahovat unikátní download na remix.

Vydání reedice prvního CD kapely Voní.

Více info na: www.zrni.cz, www.facebook.com/kapelazrni, www.bandzone.cz/zrni,

Videa: www.youtube.com/user/ZRNI00

Diskografie: 2012 – Soundtrack ke konci světa

2012 – Kolik váží vaše touha (záznam hudby k tanečnímu představení)

2011 – Hrdina Počítačový hry jde do světa

2009 – Voní

Před koncertem bude projekce filmu Žít změnu

dokumentární film o lidech nové kultury

Dokumentární film o lidech žijících v České republice, kteří svým komplexním pohledem a občanskou tvořivostí dokazují zázraky v oblasti vzdělávání, kultury, životního prostředí, zdraví, soběstačnosti, komunitní i sociální práce. Hledají recept na to, jak se k naší zemi chovat jako dobrý hospodář – s láskou, s nápady, zodpovědně, eticky a udržitelně.

Mezi hlavní hodnoty těchto lidí patří respekt k lokální kultuře, příslušnost k místu a krajinnému rázu, biologické i kulturní diverzitě, zachování vesnického osídlení, volné životní tempo se zachováním možnosti reflexe vlastního jednání a jeho smyslu, snaha o napojení se na přírodu a přirozené rytmy, vysoká kvalita života v jeho spirituálním a seberozvojovém rozměru, oceňování klidu, času, prostoru a možnosti vyjádřit vlastní kreativitu.

Vítejte ve (staro)nových časech…

Ve filmu vystupují: Barbora Antonová, Matěj Hollan, Yvonna Gaillyová, Jan Hollan, Lucie Černická, Ludmila Chrášťanská, Emilio Dvořák, Miluše Kubíčková, Anna Kozáková, Dominika Douděrová, Alena Suchánková, Lukáš Bubela, Jiří Koreš, Petr Oukropec, Revolta, Lucie a Kristina – Kokoza, Milan Smrž, Petr Kubala, Zdenka Malotová, Robin Čumpelík, Lenka Papadakisová, Kateřina Jonášová, Lubomír Kolíbal, Václav Cílek, Jiří Zemánek a Václav Havel.