Posledním lednovým dnem vstoupil do finále 12. ročník hudební multižánrové soutěže kapel BOOMCUP 2013, který se konal tradičně v klubu Hudební bazar.

Echo Message (Ostrava)

Echo Message (Ostrava)

Po cirka tříměsíčních urputných bojích vzešla díky hlasům odborné poroty a diváků dvojice finálistů.

Prvním finalistou bylo zastoupení ostravské hudební scény v podobě kapely ECHO MESSAGE s frontmanem Mikim a baskytaristkou Petrou Jančíkovou, hrající teprve někdy od léta 2013.

Druhým finalistou, byli představitelé funky či acid-popového stylu z hlavního města Prahy, kapela MOOF.

Během finále jsem měl tu čest hovořit s jedním ze stálých a tradičních porotců, mimo jiné multiinstrumentalistou a kytaristou kapely Jeseter, Janem Gajdicou o průběhu celého finále. Řekl mi, že tady asi bude rozhodovat porota. V neúplném složení již, jak se dovídám během onoho galapředstavení, v němž oba finalisté měli 40.ti minutový prostor k interpretaci, z níž přinášíme krátký sestřih:

Nakonec závěrečnou porotou byli diváci samotní, kteří si zakoupili hlasovací lístky, 1 hlas/ 10,- Kč, a tím postoupili i do závěrečné tomboly.

MOOF (Praha)

MOOF (Praha)

Konkrétní porota měla za úkol již akorát sečíst hlasy. Tento čas vyplnili svým dvacetiminutovým vystoupením, ve stylu rock-country, hosté, rovněž z Prahy, kapela The Cell a po chvíli bylo vymalováno.

Prvenství zůstalo doma a z vystoupení na letošních Colours of Ostrava 2014, což byla jedna z hlavních cen pro vítěze, se mohou těšit ECHO MESSAGE. Ani druhý v pořadí nezůstal ovšem zkrátka a užije si hlučínský festival ŠTĚRKOVNA OPEN.

Byť přeci jen mi pražští MooF, která o sobě uvádí, že:

je mladičké hudební seskupení, které se zrodilo na Jaře roku 2012 v jednom blíže nespecifikovaném psychiatrickém zařízení. MooF interpretuje převážně vlastní hudbu tvořenou prvky Popu, R’n’B a Jazzu. Tento Acid Popový mišmaš byl vytvořen s pomocí prožitků a stavů vyvolaných psychofarmaky podávanými v již výše zmiňovaném zařízení. Hlas a nezkrotnou energii frontmanky Michaely Jonczyové ve skrze po svém doplňují Tomáš Piala (bicí), Jakub Smutný (baskytara), Pavel Mucha (klávesy) a Laďa Štefek (kytara). Od propuštění z ústavu kapela zaznamenala úspěch v soutěži Skutečná Liga 2012, kde se umístila v první desítce. Woooow…

Závěrečné vyhlášení a poslední vítězové, ECHO MESSAGE. Dále, zprava: Jan Gajdica, Jan Petro Braun .

Závěrečné vyhlášení a poslední vítězové, ECHO MESSAGE. Dále, zprava: Jan Gajdica, Jan Petro Braun .

Budeme se na Vás těšit, až se setkáme na koncertě, kde všichni na chvíli na všechno zapomeneme a zase se vrátíme za plot ústavu, abychom prožili krapet šílený, ale odvaz zážitek. (vypůjčeno z profilu kapely na bandzone.cz),

přišli po hudební stránce techničtější, tak ECHO MESSAGE zase přispělo jistou živostí a stylovou rozličností svého repertoáru,

což asi možná mohl být i ten konečný klíč k radosti z vítězství na letošním 12. BOOMCUPu, pořádaném Igorem Vašutem a mnohými dalšími. Vlastně, nejenom mně zřejmě.

Mou cenou útěchy byla výhra trička  v tombole. Sice velikost „s“, ale ono už se nějak zužitkuje. S tím opouštím již proběhlou soutěž, z níž si můžete prohlednout atmosféru v přiloženém fotoreportu zde a těším se zase na podzim, kdy odstartuje již 13. Ročník v pořadí. Případně za rok, na finále., opět v music klubu Hudební bazar.

Tak tolik v úvodním únorovém příspěvku a zase někdy někde, zatím

Mathi