Skupina Vanessa hrála naposledy na Ostravsku v roce 1997 ještě pod starým názvem Vanessa Gun na Rockové Horní Lhotě. Z tohoto koncertu existuje audio nahrávka a částečně i video které si můžete najit na You Tube.

Vanessa

Vanessa

Z nahrávek je patrné to, že kapela na festivalu způsobila konflikt s diváky. Z podia pak zněly směrem k divákům různé výhružky a hlášky, které se mi břídí zde publikovat.

Po kapele se na pár let slehla zem, až v roce 2010 vydávají návratové CD Ave Agony. K desce jedou turné, které bohužel nezahrnuje Ostravu, tak jsme si vyrazili do Brněnské Flédy. Zde je foto report z Flédy 2010:

http://www.pryncypall.cz/newweb/fotoreporty/fotoreporty-rok-2010/?album=15&gallery=63

Poslední CD Antidotum vydávají na podzim 2013.

K tomuto Cd se podařilo kapele udělat neobvyklé promo a to dokonce v přímém přenosu na ČT – šňupají kokain z bible a padnou tam i takové hlášky jako: „Běž do píči.“

Kapela tlačí dál na pilu a tu skutečnost využívá i ve svém Merchandise.

Na trička pod logo kapely si tiskne bibli a na záda nebo rukáv samotný nápis „běž do píči!“.

Vanessa vystoupí 15.3.2014 i v Ostravském Barráku. Jelikož se mi naskytla možnost jet opět do Flédy, tak po 4. letech se vracíme na místo činu.

Latexjesus

Latexjesus

Roli předkapely se ujala kapela Latexjesus z Brna.

Jsou to dvě dívčiny- zpěvačka, vokalistka a kytaristka + kytarista obsluhující samply – hárající styl Black electro.

Latexjesus měly netradiční úvod koncertu – zpěvačka během intra obcházela diváky se sepjatýma rukama vybízející je k modlitbě.

Jejich set působil dost extravagantně.

Oproti koncertu Vanessy z roku 2010 měla kapela na podiu menší výpravu, což můžete porovnat i podle fotek zde, v tomto fotoreportu z akce.

Zato samotný zpěvák Samír Hauser byl lépe připraven.Více Vám už nebudu prozrazovat, přijďte  se sami podívat 15.3.2014 do Barráku.

Chico