Tak a znovu tady máme pár zajímavých tipů, spíše pro jihočechy a okolí, které se budou konat počátkem března v Music clubu Fabrika v Českých Budějovicích. Nicméně je možné, že některá z kapel utkví v uších i našich regionálních hudebních producentů a organizátorů různých hudebních akcí a třeba někdy v budoucnu může být k vidění i zde, na naší regionální hudební scéně:

Hned 6. března 2014, ve 21:00 hodin – JOY/DISASTER, WADE – České Budějovice, mc Fabrika

Po dvou letech se do českobudějovického Music clubu Fabrika vrátí francouzská rocková úderka JOY/DISASTER. Máte rádi nespoutaný rockový nářez s punkovým feelingem? V tom případě si zapiště do kalendáře datum 6. března! Tato energická jízda vás dostane! Fabrika_JoyDisaster_060314_A3

JOY/DISASTER vznikli v roce 2005. Od začátku k sobě strhávali pozornost, a to díky osobitému pojetí post punku. Jejich skladby se rychle šířily podzemní scénou, na čemž se podepsali i alternativní DJs, kteří kapelu prosazovali. JOY/DISASTER si tak získávali fanoušky i za hranicemi rodné země – například v Chile či Anglii.

Celkově kapela vystoupila již ve více než 15 zemích. Stála na pódiu s Covenant, Paradise Lost, Combichrist nebo Suicide Commando. JOY/DISASTER se zkrátka ničeho nebojí a jdou si za svým cílem ze všech sil. Přijďte tuto rozjetou kapelu podpořit! Odměnou vám bude perfektní rock´n´rollový večírek té nejvyšší kvality!

Jako hosté se ve Fabrice představí vyšebrodští WADE, kteří se pohybují ve vodách indie – rocku. „Naše muzika lze stylově zařadit mezi kántrypank, pindírok a různé odnože turbopornopopu a jiných tomu podobných. Jedině na koncertě lze zažít ten pravý masakr,“ říkají o sobě na Bandzone.

Vystoupení WADE a JOY/DISASTER vypukne ve 21 hodin.

ODKAZY:

JOY/DISASTER – https://www.facebook.com/JOYDISASTER666

WADE – http://bandzone.cz/wade

MC FABRIKA – www.mcfabrika.cz

O nějaký den později, tedy

dne 9.3.2014, 21:00 h. - CYCLAMEN, PALE INSIDE – České Budějovice, mc Fabrika

Jsou mladí a neskutečně agresivní! Francouzští CYCLAMEN jdou se svou muzikou proti proudu – na drsné riffy vrství schizoidní melodie, do bicích řežou, aby je následně mohli pohladit, do mikrofonů křičí jak před zabijačkou…

Fabrika_Cyclamen_090314_A3 CYCLAMEN nejsou sice příliš známý pojem, ale je možné, že o nich bude na post – hardcore či screamo scéně ještě pořádně slyšet! 9. března přijedou zničit českobudějovickou Fabriku. Jestli milujete tvrdý a nekompromisní nářez, který ale nestaví na přímočarosti, neměli byste chybět!

CYCLAMEN se momentálně prezentují minialbem Les mémories, na kterém se nachází šest skladeb. Výbornou nahrávku si můžete poslechnout například na Bandcampu!

Francouze ve Fabrice doprovodí jindřichohradečtí melodici PALE INSIDE. Kapela hraje klasický metal, který je postavený na ženském vokálu a výrazných klávesách.

Čtyři roky starý soubor má na kontě bezejmenné minialbum z roku 2012, přičemž nová deska by měla vzniknout letos. Na konci ledna PALE INSIDE zveřejnili na Bandzone ochutnávku v podobě skladby Vlk.

Akce v mc Fabrika vypukne ve 21 hodin!

ODKAZY:

CYCLAMEN – https://www.facebook.com/wearecyclamen?fref=ts

PALE INSIDE – www.bandzone.cz/paleinside

No a o den později, tedy 10. března 2014, 21:00 h. – THE EXPLODING BOY, NONCITIZEN – České Budějovice, mc Fabrika

Pop, punk, gothica… Fabrika_ExplodingBoy_100314_A3

Švédští THE EXPLODING BOY čarují hned s několika hudebními styly, přičemž výsledkem je osobitý ksicht a muzika, která je přitažlivá pro širokou škálu posluchačů. Výborná kapela přijede 10. března do Českých Budějovic!Od 21 hodin zahraje v Music clubu Fabrika!

THE EXPLODING BOY mají zkušeností na rozdávání. Neustále cestují po zahraničí, vydávají nové desky, singly, účastní se nejrůznějších kompilací… Od roku 2006, kdy vzniklo debutové demo Vampire, jsou tedy v jednom kole, což se pozitivně odráží na sehranosti a koncertním nasazení. Poslední fošna kapely se jmenuje Four a vyšla v roce 2013. Předcházela jí dvojice digitálních singlů.

Pokud si chcete poslechnout inteligentní pop/rockovou muziku se syrovým nádechem, THE EXPLODING BOY vás zajisté zaujmou!

Ve Fabrice vystoupí společně s výbornou tuzemskou skupinou NONCITIZEN, která kombinuje přímočarý rock s elektronikou. Míchání stylů, cit pro hity, skvělé aranže – NONCITIZEN jsou momentálně jednou z nejzajímavějších jihočeských kapel!

Akce ve Fabrice vypukne ve 21 hodin!

ODKAZY:

THE EXPLOTING BOY – https://www.facebook.com/theexplodingboysweden

NONCITIZEN – http://bandzone.cz/noncitizen

MC FABRIKA – www.mcfabrika.cz

Václav Votruba

* * *

Tak tolik zase z toho, co se kde chystá.

Mathi