Máme tady zase nějaké zprávičky od Vaška z In Motion Agency, ohledně hudebního dění, které potěší metalové hlavinky. Tou první je, že hned začátkem měsíce lásky, to jest května se uskuteční koncert kapel:

STORTREGN, KAKOTHANASY – České Budějovice, mc Fabrika (4. května 2014)

Black metalové peklo vypukne 4. května v českobudějovickém Music Clubu Fabrika! Do jihočeské metropole dorazí švýcarští ďáblové STORTREGN, které doprovodí krajané KAKOTHANASY. Těšte se na pořádně temnou a brutální seanci!Fabrika_Stortregn_040514_A3

STORTREGN vycházejí ze severského pojetí black metalu. Jejich hudba je rychlá a studená, přičemž prostor mají i kytarové melodie. STORTREGN se hlásí například k Dissection, Naglfar či Watain. To mluví za vše! Na pódiu stáli s Eluveitie, Samael či Forgotten Tomb.

První demáč STORTREGN vypustili v roce 2007 – zhruba dva roky od svého založení. Následovalo minialbum a v roce 2010 konečně i první dlouhohrající fošna s názvem Uncreation. Prozatím poslední deska Evocation Of Light vyšla minulý rok. Zabalená je v krásně chladném obalu, který dává jasně najevo, jak skladby na kotouči zní!

KAKOTHANASY drhnou podstatně brutálnější a přímočařejší muziku. Pokud máte rádi pořádný chlív, tato smršť vás určitě dostane. Energický a pěkně tvrdý death metal!

Akce v českobudějovické Fabrice odstartuje ve 21 hodin. Vstupné je 100 korun!

 ODKAZY:

STORTREGN (black/death metal) www.stortregn.com

https://www.facebook.com/Stortregn

KAKOTHANASY (brutal/death metal)

https://www.facebook.com/Kakothanasy

Druhou zajímavou kací, o které nás Vašek informuje je, že evropské turné ARTAIUS a VALLORCH odstartuje na Slovensku. 23. května obě družiny zakotví v bratislavském British Rock Stars. O den později již budou řádit v Čechách – nejdříve zpustoší opavský Music Bar Jam ( to bude mít Stíf radost zřejmě a vy od nás to máte do troppau co byste kamenem hodili ;-) ), aby 25. května zakončili své československé tažení v pražském Exit-usu. Následně se turné přesune do Německa, Belgie a na Slovinsko!, ale více o tom už:

Italský folk metal v podání Artaius a Vallorch zaburácí v Čechách a na Slovensku!

Vallorch artaiusFanoušci folk metalu si koncem května přijdou na své! Do Čech a na Slovensko se totiž podívají dvě výborné italské kapely, které tomuto populárnímu žánru dělají dobré jméno – ARTAIUS a VALLORCH! Pokud si chcete užít pořádnou pařbu, měli byste si naplánovat cestu do Bratislavy, Opavy nebo Prahy!

ARTAIUS se snaží k folk metalu přistoupit osobitým způsobem. Do keltských melodií zapojují tvrdý metal, který halí do syrové atmosféry progresivních rockových kapel 70. let. Výsledkem je výborný mix, který potěší jak fanouška, který se chce vyřádit, tak i náročnějšího posluchače. ARTAIUS momentálně prezentují svoji debutovou dlouhohrající desku, kterou vydali v minulém roce. The Fifth Season představuje vyspělou kapelu s jasným názorem a směrem.

VALLORCH drtí tradičnější formu folk metalu. V jejich společnosti se ocitnete na pořádně zakrvácených bitevních polích. Violy, flétny, chorály… Hymnické songy VALLORCH vás jednoznačně nakopou! Kapela funguje od roku 2010, přičemž debutové EP Stories of North vzniklo v roce 2012. O několik měsíců později pak přišel čas první dlouhohrající fošny, která dostala název Neverfade.

Evropské turné ARTAIUS a VALLORCH odstartuje na Slovensku. 23. května obě družiny zakotví v bratislavském British Rock Stars. O den později již budou řádit v Čechách – nejdříve zpustoší opavský Music Bar Jam, aby 25. května zakončili své československé tažení v pražském Exit-usu. Následně se turné přesune do Německa, Belgie a na Slovinsko!

TURNÉ:

ARTAIUS & VALLORCH

23.5. – Bratislava (SK) @British Rock Stars, 24.5. – Opava (CZ) @Music Bar Jam, 25.5. – Prague (CZ) @Exit-us, 26.5. – Oberer (D) @Gasthof Grüna, 27.5. – Hasselt (B) @Carpe Diem, 28.5. – Ostend (B) @Twilight, 29.5. – day off, 30.5. – tba (SLO)

ODKAZY A KONTAKTY:

E-MAIL – palatinusbooking@gmail.com (Black Cloud Picture)

BLACK CLOUD PICTURE – www.blackcloudpicture.com

ARTAIUS (metal/folk/progressive, Italy) – www.facebook.com/artaiusofficial

VALLORCH (folk/metal, Italy) – www.facebook.com/vallorch

Václav Votruba

Tak tolik zase od nás pro vás,

mathi