Vašek z In Motion Agency nám opět zaslal pár nějakých zajímavých informací ke třem ryze metalovým akcím, které se v brzké době chystají v ČR a na které lze vidět i kapely z našeho kraje a to konkrétně:

15. dubna – Sabiendas, Mortilifilia – České Budějovice
18. dubna – Infernum de Nocte 2 – Kostelec nad Orlicí
24. května – Memory Remains VIII. – Pardubice

* * *

SABIENDAS, MORTIFILIA – České Budějovice, mc Fabrika (15. dubna 2014)

Německé death metalové komando SABIENDAS se chystá na evropské turné! Výtečná smečka, která si libuje v poctivém nářezu, zavítá i do Českých Budějovic. 15. dubna vystoupí v Music clubu Fabrika! Jako support zahraje výtečná sušická MORTIFILIA! Fabrika_Sabiendas_150414_A3

SABIENDAS vznikli v roce 2006. Okamžitě začali intenzivně koncertovat, díky čemuž si poměrně rychle získali potřebný respekt. Své kvality potvrdili o tři roky později na našlapaném minialbu Buried Alive. Na dlouhohrající debutovou fošnu si ale fanoušci museli počkat až do roku 2013. Nutno dodat, že se čekání vyplatilo, protože Restored To Life je prvotřídní materiál, který evokuje dávnou floridskou death metalovou scénu.

SABIENDAS chtějí v první řadě hrát co nejčastěji naživo. Jak kapela sama zmiňuje, právě na pódiu se cítí jako doma. Na jejich výkonu je to znát – muzikanti jsou vyhraní, maximálně profesionální a hlavně pořádně energičtí. V minulosti zahřívali pódium například Dark Tranquillity, Insomnium či Sodom!

MORTIFILIA má na české death metalové scéně takřka již kultovní postavení. Ani se není čemu divit – chlapi produkují prvotřídní muziku, která u nás těžko hledá konkurenci. Poslední deska Fate vyšla v roce 2012. Kapela na ní i nadále pokračuje v brutálním nářezu „severského“ střihu! MORTIFILIA je stálice a záruka totálního masakru!

Akce vypukne ve 21 hodin a vstupné je 100 korun!

ODKAZY:

SABIENDAS – https://www.facebook.com/Sabiendas

MORTIFILIA – http://bandzone.cz/mortifilia

MC FABRIKA – www.mcfabrika.cz

* * *

INFERNUM DE NOCTE 2 – Kostelec nad Orlicí, areál koupaliště (18. dubna 2014)

Legendární německá death metalová kapela PURGATORY navštíví Kostelec nad Orlicí! 18. dubna zde vystoupí jako headliner festivalu INFERNUM DE NOCTE 2, na kterém se dále představí výborní zástupci tuzemského extrémního metalu – DYSANGELIUM, RETURN TO INNOCENCE, MURDER INC., CACOPHONIA a VIRTUAL VOID.

MEMORY REMAINSPURGATORY vznikli již před více než dvaceti lety. Hned od začátku byli maximálně aktivní – demáče, minialba… Dlouhohrající debut se stylovým obalem vyšel v roce 1996. Od té doby PURGATORY pravidelně křižují Evropu, hrají na významných festivalech, točí vynikající desky… Na nahrávce Blessed With Flames Of Hate z roku 2000 se dokonce objevil i zpěvák Amon Amarth Johan Hegg. Letos kapele vyšlo bilanční CD 20 Years Underground. PURGATORY jsou zárukou poctivé death metalové školy!

Pardubičtí DYSANGELIUM jsou na scéně teprve od roku 2011, přesto si stačili získat velmi slušné renomé. Na druhou stranu se není ani čemu divit – sestavu kapely tvoří ostřílení borci, kteří sbírali zkušenosti například v Sabathory, Klan, Sinside či Zordon. Jejich hudba je nekompromisní a řádně brutální! Nechybí thrashové výjezdy, hluboký murmur… Pokud milujete starý dobrý death metal, DYSANGELIUM vás rozsekají!

RETURN TO INNOCENCE zažili minulý rok skvělý comeback! Deska The Ring Of Moon, kterou pořídili v olomouckém DS studiu, je jednoznačně jejich prozatimním vrcholem. Výpravné aranže, hymnické chorály, tvrdé kytary… Kapela má kořeny až v roce 1998, přičemž debut Whirligig Of The World vyšel o dva roky později.

MURDER INC. drhnou syrový thrash metal, který potěší hlavně staromilce. Jelikož podle slov muzikantů dnes většina moderních kapel zpívá anglicky, rozhodli se kluci jít proti proudu a texty mají výhradně v češtině. Za zmínku určitě stojí věk bubeníka, kterému je 14 let! Sype to však ostošest!

Češtinu používají i CACOPHONIA z Přelouče. Pětičlenná smečka bude jediným zástupcem hard coru, ačkoliv se v jejich muzice dají vystopovat i thrashové prvky.

Energickou smršť předvedou harcovníci VIRTUAL VOID, kteří nedávno vydali parádní desku Ride To Hell On Fucking Whores. Ta vyšla pod časopisem Pařát a okamžitě sklidila pochvalné

reakce, a to hlavně mezi fanoušky syrového nářezu. Kdo má rád například poslední desky Darkthrone, přijde si s VIRTUAL VOID na své!

Akce v areálu koupaliště vypukne v 18 hodin. Vstupné je pouze 150 korun!

Odkazy:

FB UDÁLOST – https://www.facebook.com/events/405365702926673/?fref=ts

PURGATORY – http://www.purgatory666.de/

DYSANGELIUM – http://bandzone.cz/dysangelium

RETURN TO INNOCENCE – http://bandzone.cz/returntoinnocence

MURDER Inc. – http://bandzone.cz/murderinc

CACOPHONIA – http://bandzone.cz/cacophonia

VIRTUAL VOID – http://bandzone.cz/virtualvoid

* * *

MEMORY REMAINS VIII. – Žlutý Pes, Pardubice (24. května 2014)

Death metalový svátek vypukne 24. května v pardubickém klubu Žlutý Pes. Uskuteční se zde již osmý ročník festivalu MEMORY REMAINS. Těšit se můžete na osm kapel, mezi nimiž nechybí například DYSANGELIUM, FLESHLESS či PERVERSITY. To vše za pouhých 200 korun!

Pořadatelem akce jsou místní DYSANGELIUM. Perfektní a hlavně poctivý death metal s jasným tahem na branku. Kapela o sobě dala výrazně vědět v roce 2012, kdy vydala vynikající debut Maniachrist. Od té doby DYSANGELIUM neustále koncertují a získávají si respekt!Infernum De Nocte 2

PERVERSITY patří ke kultovním kapelám slovenské death metalové scény. Nekompromisní zabijáci šíří svoji zhoubnou muziku už od roku 1995. Letos jim vyšlo nové minialbum Infamy Divine!

Děčínské FLESHLESS netřeba blíže představovat. Tuzemská death/grindová legenda za celé roky nic neslevila ze své brutálnosti. Jejich muzika je stále zárukou nejkvalitnějšího nářezu, o čemž svědčí i našlapaná koncertní soupiska!

BRUTALLY DECEASED jsou momentálně jednou z nejnadějnějších extrémních kapel, které česká scéna nabízí. Nemalý potenciál muzikanti potvrdili již na svém debutu Dead Lovers´ Guide z roku 2010, který sklidil velmi pozitivní reakce. Momentálně je kapela na turné s Čad a Contrastic, přičemž propaguje novou fošnu Black Infernal Vortex.

Z Polska do Pardubic dorazí THE DEAD GOATS, kteří jsou inspirováni švédskou extrémní scénou 90. let. Jestli milujete Entombed či Dismember, přijdete si na své!

GREEDHALE z Českého Těšína je možná pro mnohé neznámý název. Po bližším ohledání ale zjistíte, že se jedná o pohrobky našláplých šílenců Devastathor. Co od nich tedy můžete čekat? Samozřejmě pořádný grind!!!

NEUROTIC MACHINERY z Tachova se věnují progresivnější formě extrémního metalu. Výborná kapela má za sebou tři studiové nahrávky, které sklidily skvělé recenze. Prozatím poslední fošna Exi(s)t je z roku 2012.

MEAN MESIAH budou jednoznačně nejmoderněji znějící kapelou akce. Drhnou velmi svěží thrash metal, ve kterém se nachází plno dalších vlivů. Smečka kolem Dana Frimla vloni překvapila výtečným debutem Hell!

MEMORY REMAINS VIII. vypukne již v 16 hodin!

ODKAZY:

FB UDÁLOST – https://www.facebook.com/events/286436721511246/?fref=ts

Dysangelium – http://bandzone.cz/dysangelium

Perversity (SK) – http://bandzone.cz/perversity

Fleshless – http://bandzone.cz/fleshless Brutally

Deceased – http://bandzone.cz/brutallydeceased

The Dead Goats (PL) – https://www.facebook.com/TheDeadGoats

Greedhale – http://bandzone.cz/greedhale

Neurotic Machinery – http://bandzone.cz/neuroticmachinery

Mean Mesiah – http://bandzone.cz/meanmessiah

Václav Votruba

tak, tolik zase ze světa od Vaška,

Mathi