Progrocková skupina Jeseter z Ostravy patří ke svému městu stejně neodmyslitelně jako dnes již legendární klub Hudební bazar. Co mají pak tyto dvě věci společné, je láska ke kvalitní hudbě a snaha o její rozšiřování mezi tamní veřejnost. Klubu pod vedením Jiřího Zahuty se to již sedmnáct let úspěšně daří a kapela Jeseter se do povědomí (nejen) ostravských hudebních fanoušků velmi silně zapsala svým albem „Proměna“ z roku 2012. Od tohoto koncertu však můžete čekat mnohem více než program poslední desky – Jeseter totiž vytahuje stále nová esa z rukávu!

V tento jedinečný večer zazní i ukázka z dlouho připravované rockové opery „Siddhártha“, inspirované novelou Hermana Hesseho. Kytarista a skladatel Jan Gajdica ji dle vlastních slov píše již více než tři roky a dává si na ní skutečně záležet. Námět indického prince Siddhárthy bude zdobit Jeseteří příští studiové album, takže neváhejte a přijďte si jeho část poslechnout naživo.

Jeseter - progrock Ostrava.

Jeseter – progrock Ostrava.

Máte se rozhodně nač těšit.

Jako speciální host v Hudebním bazaru vystoupí také slovenská skupina s americkými kořeny The Raw Bishops, která v čele s charismatickým frontmanem představí svou nápaditou směs rocku, soulu, funku a folkového písničkářství. „Jsme kapela, která bere všechny žánry a pojí je dohromady jen proto, aby se na to vys*ala a šla dělat něco jiného,“ říkají o sobě.

Pokud jim nevěříte, pojďte se na ně a na domácí Jeseter podívat do ostravského Hudebního bazaru, kde vystoupí již v sobotu 26. dubna!

(ilustrační video použito z YouTube, z kanálu Jana Gajdici)

http://www.jeseter.com/

https://www.facebook.com/pages/Jeseter/

http://bandzone.cz/jeseter

Tak tolik zase z místní hudebné scény,

Kristýna