Václav z In Motion Agency nám poslal zase nějaké zajímavé informace ze zákulisí metalových kapel, které jistě mohou potěšit fanoušky právě tohoto hudebního žánru. Tak to vezmeme pěkně od A po Zet, vlastně Bé:

Power metalová ANDRAGONA má za sebou úspěšné turné na podporu debutu!

Plno fanoušků, elektrizující atmosféra, parádní zvuk… Finální zastávka Ending The Dawn Tour, která se uskutečnila 12. dubna v Brně, stála opravdu za to! Bylo to symbolické, protože právě z tohoto města pochází kapela, která na turné prezentovala své debutové EP End Of The Prophesied Dawn. Power metalová ANDRAGONA udělala skvělý dojem a potvrdila kvalitu studiového materiálu. Andragona

Nahrávka End Of The Prophesied Dawn vyšla na konci minulého roku v podobě fyzického nosiče. Kdo však holduje spíše digitální hudbě, jistě ocení, že se kapela rozhodla materiál poskytnout kompletně ke stažení, a to na svém Bandzone profilu. Nahrávka už stihla sklidit první pozitivní recenze, které jsou jasným znamením, že se ANDRAGONA vydala správnou cestou.

ANDRAGONA je na tuzemské melodic metalové scéně neokoukaným jménem. Kapela vznikla v roce 2011, přičemž svůj materiál pilovala až do následujícího roku, kdy se naplno vrhla na koncertní prkna. Důraz je kladen hlavně na rychlost, melodie a výrazný zpěv Veroniky Plškové. Nejenom vypalovačky, jako je například Bury Me Softly, mají ale u posluchačů kladnou odezvu. Oblíbená je například i dynamická balada Miss You.

Minialbum End Of The Prophesied Dawn vznikalo ve studiu Sonidos pod dohledem Zdeňka Ondráčka. „Moc mu děkujeme, že nám měrou vrchovatou pomohl vytvořit první důležitý milník ve vývoji kapely,“ je ANDRAGONA nadšená z práce svého producenta.

Na nahrávce můžete slyšet i řadu hostů – Vojtu Šimoníka (Ex-Eagleheart), Perryho (Flowerwhile), Boba Šmída (Project Rock) a Petra Přibyla. Za zmínku také stojí potemnělá grafika, do které je placka zabalená.

Kontakt a odkazy:

Bandzone: http://bandzone.cz/andragona

Facebook: https://www.facebook.com/AndragonaBand?fref=ts

E-mail: andragona.band@gmail.com

No a jako další:

Thrasheři BLAMAGE natáčejí novou desku s názvem Bez pravidel!

Jihočeská thrashová úderka BLAMAGE je ve studiu! Tři roky po vydání našlapané fošny Valkýra se tak fanoušci mohou těšit na novou řadovku. Ta ponese název Bez pravidel a venku bude zhruba v létě!

„Deska by měla být tvrdší, hutnější a hráčsky o něco náročnější. Řekl bych, že jsme se od Valkýry opět posunuli dopředu. Songy jsou propracovanější a rychlejší,“ říká zpěvák Milan Černoch a dodává, že na nahrávce nebude žádný ploužák. Těšit se zkrátka můžete na totální metalovou nálož!

BlamagePo stránce textů se žádná změna nechystá. Jak už název desky napovídá, skladby budou opět kompletně v češtině.

Nahrávka vzniká pod dohledem René Pavezy ve studiu Loco ve Větřní. Kapela počítá také s natočením videoklipu, a to ke skladbě Proč.

BLAMAGE jsou na scéně již více než deset let. Na kontě mají tři desky – Valkýra (2011), Exit Absolut (2008) a Vzpoura otroků (2007). Úspěch slavily i videoklipy Pochod smutnejch klaunů a Kdo z nás. Kapela roky patří k jistotám českobudějovické metalové scény. Jejich muzika je energická, tvrdá (ale zároveň melodická) a hitová! Přesně taková bude i nová fošna Bez pravidel, jejíž křest se uskuteční v září!

Na připravované desce se také poprvé předvede nová sestava, kdy Milana Černocha, Tomáše Kuchtu a Milana Hořavu doplnil kytarista Robin Kopřiva a bubeník Jarda Rod.

Kontakt a odkazy:

Web: http://www.blamage.cz/

Bandzone: http://bandzone.cz/blamage

E-mail: milan.cernoch@kontaktservis.cz (Milan Černoch)

Václav Votruba

Tak tolik zase z metalového prostředí,

mathi