Letošní Festival v ulicích byl poprvé jako takový předskokan Colours of Ostrava. Nicméně oproti předešlým ročníkům se změnila zásadní věc a to místo konání. Z Masarykova náměstí a Hudební uličky se festival přesunul do blízkosti obchodního centra Nová Karolina a do nově otevřeného Trojhalí.

René Souček & Marek Hlosta (F-M)

René Souček & Marek Hlosta (F-M)

Už od poledne se kolem nákupního centra shromažďovalo mnoho lidí. Jako první jsme se zaposlouchali do pár songů kapely FiHa v Jantarové uličce (před Karolinou). Atmosféra byla příjemná a i členové kapely vypadali spokojeně. Další interpret, na kterého jsme se chystali, byl René Souček. Vyjeli jsme tedy po eskalátorech do 2. patra, kde byla Forum Stage. René zaujal publikum originální a pohodovou hudbou. Opravdu jeho koncert stál za to. Do jedné písně zapojil i diváky a pro mě to byla příjemně strávených 45 minut. Po něm následoval David Stypka & Bandjeez, jehož jsme bohužel nestihli, protože nás přemohl hlad a tím jsme jeho vystoupení spíše k naší škodě promarnili v nedaleké pizzerii Coloseum na stejném patře.

U zadního vchodu do Karoliny bylo pár stánků s hudebninami.

Dona Michelle (Kapriola)

Hudební ulička: Dona Michelle (Kapriola)

Mrzelo mě, že hudebních stánků nebylo více. Právě v předešlých ročnících byly hudební stánky rozmístěné v Hudební uličce v centru města. Jako první nás zde zaujal třetí stánek s ručně vyrobenými houslemi a violami. Zrovna tam byla Dona Michelle z Kaprioly a zkoušela nástroj jeden po druhém. Byl to více než příjemný poslech.

Opět uprostřed nákupního centra dále bylo vystoupení kapely Marow, tedy s drobnými změnami. Kytary se chopil ostravský kytarista Rudy Horvat a za bicíma seděl Dave Straka mladší. Dojem z téhle kapely byl taktéž pozitivní.

Následně jsme se rozhodli prozkoumat ono Trojhalí. Na programu byla kapela Úspěch. U diváků měla opravdu úspěch. Nicméně, akustika byla poněkud slabší vzhledem k obrovskému prostoru. Toto vystoupení bylo pro nás z tohoto prvního dne(viz.foto) poslední, protože nás přemohla únava, a potřebovali jsme nabrat sílu na druhý den Festivalu v ulicích. Nebo spíše Festival v obchodním centru…

Wendy & Mathi