Tentokrát jsme dostali od Vaška z In Motion Agency docela hustou zásilku o probíhajících akcích hned v úvodu „školního rocku“, teda měsíce Září, o kterou se s vámi chceme podělit. Tak jako první zde máme info o tom, že:

Švýcaři Conjonctive a Circle Of Execution chystají útok na Českou republiku a Slovensko!

Pořádný metalový nářez míří do Čech a na Slovensko! Výborné švýcarské smečky Conjonctive a Circle Of Execution se chystají na československé turné, které zasáhne například Hlohovec, Bratislavu, Prahu či Plzeň. Conjuctive

První zastávkou bude 29. srpna Under Tartaros Fest v Banské Bystrici, kde mimo jiné zahrají i Ramchat, Do řady či Dogma inc. Na Slovensku se uskuteční podstatná část turné. Češi si poté užijí samotnou tečku – 4. září Švýcaři zaburácí v pražském klubu Na Půl cesty a o den později v plzeňském klubu Pod Lampou.

Conjonctive hrnou brutální deathcore, který frčí jak rozjetá mašina! O zpěv se dělí Randy se Soniou, díky čemuž jsou vokály maximálně pestré. Pokud máte rádi moderní a naprosto nekompromisní metal, Conjonctive vás dostanou.

Circle Of Execution na své kolegy nic neztrácí. Také oni produkují energickou a tvrdou muziku, která je postavená na core základech. Kapelu dali v roce 2006 dohromady patnáctiletí kluci, kteří chtěli hrát pořádně tvrdě. To jim vyšlo, o čemž svědčí i skvělá fošna z letošního roku – Escape The Time.

Akce se uskuteční pod patronací agentur Black Cloud Picture, Brainwave Production.

TURNÉ:

29.8. – Banská Bystrica (SK) @UNDER TARTAROS FEST www.facebook.com/events/217094551811234

30.8. – Hlohovec (SK) @Teatro Music Club www.facebook.com/events/520473688099450/520473694766116

31.8. – Šala (SK) @Peklo www.facebook.com/events/794534053899944

01.9. – Bratislava (SK) @Fuga www.facebook.com/events/270474649820573

02.9. – Humenne (SK) @Live Club www.facebook.com/events/1525362321013860

03.9. – Stropkov (SK) @U Fila 04.9. – Praha (CZ) @Na Půl Cesty www.facebook.com/events/925990554084649

05.9. – Plzeň (CZ) @Pod Lampou www.facebook.com/events/610237002407390

 

Hned jako další věcičkou odbčíme od metalové scény k té rockové, kde vlastně náš region může zaujmout i vystupení v Opavském clubu JAM a to, že:

Prvotřídní rockové smečky Pavic a Noise From Nowhere se chystají do Čech a na Slovensko!

Když v roce 2005 vydali italští rockeři Pavic debutové album Taste Some Liberty, způsobili ve své zemi nemalý rozruch.

PavicNení se čemu divit, přišli s energickou a zvukově precizní nahrávkou, která se vyrovnala i světovým hvězdám. Aby toho nebylo málo, ve studiu si zahostovali i legendární muzikanti, jako jsou Kee Marcelo či Tony Franklin. Pavic od té doby šlapou jako hodinky (i přes menší pauzu) a studiové kvality potvrzují také na koncertech. Přesvědčit se můžete i vy! 5. září kluci zahrají v Bratislavě, o den později v Trnavě a 7. září v Opavě.

Aby toho nebylo málo, společně s Pavic dorazí stejně tak dobří krajané Noise From Nowhere. Tato výborná kombinace dostane do kolen všechny fanoušky rockové alternativy, post-grunge, ale i melodického metalu. Máte rádi Alter Bridge, Nickelback či Soundgarden? Jste na správné adrese!

Pavic letos vydali skvělou fošnu Is War The Answer, která je jejich prozatímním vrcholem. Vynikající produkce, emoce, hitové refrény, profesionální hudební výkon… K hitovkám In Your Eyes a Song For The Rain vznikly i videoklipy! Mrkněte a přijďte zapařit alespoň na jednu z plánovaných zastávek. Bude to stát za to! Na koncertech se představí i místní support. V Opavě akci odstartuje maďarská metalcore partička The Unbroken Promise.

Turné:

5.9. – Bratislava (SK) @ British Rock Stars www.facebook.com/events/709005249187702

6.9. – Trnava (SK) @ Art Klub www.facebook.com/events/1450635041874262

7.9. – Opava (CZ) @ Music Bar Jam www.facebook.com/events/1536463386584091

ODKAZY A KONTAKTY:

PAVIC (rock/metal/alternative, Italy) www.pavictheband.com www.facebook.com/pavictheband

NOISE FROM NOWHERE (post grunge/alternative metal/rock, Italy) www.noisefromnowhere.com www.facebook.com/noisefromnowhere

 

No a do třetice všeho pekelného, opět k metalu. Konkrétně tedy, že:

Do Čech a na Slovensko se chystají Powerized, holandská odpověď na Edguy!

Že je power metal výsadou pouze Německa či Švédska? Powerized v čele se zpěvákem Nickem Hollemanem dávají najevo, že i v Holandsku si muzikanti s melodickým a rychlým metalem rozumí! 6. září tato skvělá smečka, která vychází z odkazu Edguy či Powerwolf, vyrazí na turné, jež zasáhne také Slovensko a Českou republiku. Společně s nimi přijede výborná progresivní partička The Mad Baron. Powerized

Ačkoliv jsou Powerized pro tuzemské fanoušky nepříliš známý pojem, o žádné zelenáče se nejedná. Nick Holleman je mimo jiné zpěvákem legendárních Vicious Rumors! Powerized mají skvělou koncertní pověst, o čemž zajisté přesvědčí i vás!

The Mad Baron pochází také z Holandska. Jejich muzika je podstatně rafinovanější a možná i méně přístupnější, což ale neznamená, že je nekvalitní. Naopak! Dlouhé a progresivní kompozice potěší například fanoušky Tool či Dream Theater. The Mad Baron ale při psaní svých skladeb sahají pro inspiraci i hluboko do 60. a 70. let, kdy byl progresivní rock na vrcholu. Absolutní lahůdka!

Kombinaci Powerized a The Mad Baron si užijí fanoušci hlavně na Slovensku. Kapely zahrají například v Humenném (6. 9.) či Hlohovci (9. 9.). Česká zastávka proběhne 10. září v plzeňském Parlamentu.

Akce se uskuteční pod patronací agentur Black Cloud Picture a Brainwave Production.

Turné:

6. 9. – Humenné – Live Club

7. 9. – Námestovo – Baron

8. 9. – Brezno – Dart

9. 9. – Hlohovec

10. 9. – Plzeň – Parlament

ODKAZY A KONTAKTY:

Powerized (power metal, NL) www.facebook.com/powerizedofficial

The Mad Baron (progressive metal, NL) www.facebook.com/themadbaronband

BLACK CLOUD PICTURE – www.blackcloudpicture.com

BRAINWAVE PRODUCTION – https://www.facebook.com/BrainWaveProduction

E-MAIL – palatinusbooking@gmail.com (Black Cloud Picture)

Václav Votruba

Takže nejenom v Plzni si přijdou rohaté hlavy na své, ale i jinde někde poblíž, třeba …

zatím M.