SLEPÍ KŘOVÁCI – AFROPUNK

2014 / DIY

Frýdecko- Místečtí čtveráci SLEPÍ KŘOVÁCI podruhé. Po čtyřech letech od debutního cd „ Prasátko a jiné příběhy…“, několika menších stylových a personálních obměnách je tady druhé album těchto sympatických potřeštěnců.

SLEPÍ KŘOVÁCI hrají velice pestrý mix crossoveru, rocku s občasnými výlety k punk’n'rollu. Třaskává směsice začíná působivým šamanským intrem, podbarveným originální didgeridoo linkou. Následující „ Křossover“ by svým hitovým refrénem roztančila i mrtvého. Hutná basová linka nenechá jednu nohu v klidu. Tak to si nechám líbit. IMG

KŘOVÁCI v sobě schovávají hitový potenciál, jakým na scéně disponují kupříkladu WOHNOUT. Hlavně textově jsou naštěstí SLEPÍ KŘOVÁCI úplně jinde. Hudba samotná, to je taky slušný oříšek. Zkuste hodit do jednoho hmoždíře ABRAXAS, WOHNOUT a PRAŽSKÝ VÝBĚR, vše roztlouct a z výsledné směsi vytvořit jen jedno CD, které bude obsahovat použité ingredience a k tomu ještě bude mít vlastní chuť. Hravá a zábavná nahrávka.

Klobouk musím smeknout před zpěvákem Davidem. Suverénní a sebejistý výkon jeho osoby žene kapelu dopředu a stává se jasným poznávacím znamením Slepých Křováků. Zbytek kapely šlape jak dobře namazaný šicí stroj japonské výroby a mě osobně baví rytmická souhra basy a bicích. Z devítky songů neumím vybrat ty nejhitovější a to z jednoho důvodu. Hitovkama jsou všechny. Textově mě nejvíc pobavila poslední „ Drumenfak“ pojednávající o nadšení ze založení kapely, myšlenkách na slávu a následné realitě hudební branže.

Jedinou věc, kterou bych téhle zábavné čtveřici vytkl, je ne zrovna vyvedený obal. Ale to může být jen můj názor. U mě dobrý….

Johny from Troppau 4,5 / 5