Opět něco od Vaška z metalového prostředí:

Powermetaloví Steelfaith propagují nové EP a chystají videoklip.

Lehce erotický… Takový bude nový videoklip lovosické powermetalové smečky STEELFAITH, která letos vydala eponymní EP. Kapela si pro obrazové ztvárnění vybrala skladbu Parazit, jež patří k nejhymničtějším momentům novinky.

Předpokládáme, že video zveřejníme skutečně brzy. Je už defakto hotové,“ zmínil kytarista STEELFAITH Jan Štok, který zároveň působí v kultovních kapelách Synové výčepu a Krleš. Steelfaith

Na zmíněném minialbu Steelfaith, které si můžete pořídit za 50 korun, a to například na koncertech kapely, naleznete čtyři skladby, jež byly pořízeny hned v několika studiích. O finální zvuk nahrávky se postaral Jiří Pletánek z Pavouk Records.

Někdo může podotknout, proč jsme zase natočili krátký materiál. Odpověď je jednoduchá – minialba jsou nám sympatičtější, a to i z toho důvodu, že jsme puntičkáři, tudíž bychom byli ve studiu příliš dlouho, kdybychom točili celou desku,“ vysvětlil Jan Štok. Zároveň ale nevyloučil, že STEELFAITH jednou dlouhohrající debut natočí. „V dohledné době to ale v plánu není.

STEELFAITH vznikli v roce 2006, kdy se sešli muzikanti ze dvou punkových kapel, kteří dýchali pro úplně jinou muziku – melodický metal. První studiová nahrávka byla pořízena v roce 2009 a nesla jednoduchý název – Demo. Kapela je známá citem pro melodie, rychlými tempy, energickým vokálem Mirky Holemé a českými texty. Snese srovnání například s již zmiňovanými Krleš.

Novinkové minialbum si můžete kompletně poslechnout a stáhnout na http://bandzone.cz/steelfaith.

KONTAKTY A ODKAZY:

Bandzone: http://bandzone.cz/steelfaith

Facebook: https://www.facebook.com/steelfaithcz

Mail: Steelfaith@seznam.cz, steelfaithcz@gmail.com

Václav Votruba

Tak, tolik zase z metalu,

Mathi