http://www.casrock.cz/porady/hudebni-svetaci/hudebni-svetaci-pryncypallcz

V úterý, tedy vlastně poslední den měsíce Září, se v klubu Chacharkovo doupě konala zajímavá akce. Pro mne překvapení, po všech těch informacích, že zrovna nezvykle v úterý, mimo jindy preferované a tomuto účelu vyhraněné dny. DSCN7132

Vystoupení švýcarských anarcho crust punkových IRRSINN. Kde se vzali a jak se sem dostali a proč zrovna v úterý to nevím, na to se budu muset příležitostně Chosého pozeptat. Nicméně Chosé mne na poslední chvíli požádal, abych mu trochu pomohl s propagací. Jinak než přes Facebook to vzhledem i k mému časovému presu nejde, ale prý díky i za to.  A jestli se stavím…

Vážně ten den nemám čas se něčemu věnovat na plno a tak si jen tak pouštím na rychlo a letmo, kdo to vlastně IRRSINN jsou a co hrají. Podotýkám, že crust až tak nějak není mou zcela oblíbenou doménou a prioritou, ktyreou bych vyloženě musel, ale co bych pro kamaráda neudělal. Nějak to tam přetrpím, koneckonců, nebylo by to ani poprvé a vím, že asi ani naposled. A stejně, máme ještě mezi sebou nějaké nepořešené resty z minula, které bych již rád pustil z hlavy a tak že se stavím, i když úplný začátek nestihnu.

Jak skvěle někdy jeví se, což zřejmě některým zvyklým jedincům, k jejích nelibostí, kdy musí čekat někdy 20-30 minut na začátek akce, jež nesou a často dávají najevo svou nevolí, je zcela běžnou a pochopitelnou záležitostí v těchto vodách posunutí produkce o minimálně 2 až 2 a půl hodiny.

DSCN7139Přes Facebook se již cestou dovídám, že Švýcaři zrovna dojedli svůj veganský nebo vegetariánský Švýcarský stůl, který jim Chosé připravil a už jen chybí je nazvučit a může se hrát.

Trochu malé obavy z toho, že zrovna při takovém stylu jedna kapelka je málo a že akce asi nebude mít dlouhého trvání, což možná spoustu lidí odláká než naopak.

21:30 všechny dosavadní předsudky stranou. Švýcaři překvapují, mile, nejen svým nezvyklým vzezřením,  ale i muzikou, což: „ Ale ti dobře jedou!“, oceňuje slovy i příchozí místní štamgast, zřejmě si zahnat žízeň po odpolední směně. Ano, solidní zhruba hodinový nářez. Oproti virtuálnímu poslechu, opravdu klobouk dolů. Opravdu anarchopunk se vším všudy. Jo, prostě není nad to někdy navštívit živé vystoupení.

Pokud kapele dám palec  nahoru, tak těm cca 20.ti lidem, kteří i přes tak malou propagaci, si i tak dokázali najít cestu na tuto, z mého pohledu narychlo spečenou spontánní akci, tak ti si zaslouží hned dva. Snad mi to nikdo nebude mít za zlé. No a ten, kdo nepřišel, tak může klasicky opět jen litovat, že přišel o hodně, v čemž se myslím nakonec shodneme se všemi, kteří tam toto poslední úterý v záři byli.

Já jen, že opravdu to, co se v ten den na ostravské „rockové“ hudební scéně odehrálo, za zmínku a těch pár slov stojí.

Viz fotoreport: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.953957964638233.1073741888.138609839506387&type=1

Tak zatím,

Mathi                                                                                                                                                                                                                             Well Done