Když před lety nastoupil do legendární německé kapely Rage, okamžitě si svou originální a nesmírně energickou hrou na kytaru získal fanoušky po celém světě. Z jména Victor Smolski se stal celosvětový pojem, který dodnes nepřestává udivovat. 2. května zahraje v českobudějovickém klubu Highway 61.

„Victorův workshop bude čistě instrumentální. Fanoušci se mohou těšit na skladby z jeho sólovek, ale také na nějaké pecky z repertoáru Rage,“ nastínil Tomáš Kuchta, kytarista kapely Blamage, která akci organizuje. Smolski

Třešničkou na dortu by mělo být společné vystoupení Victora s Blamage, jež na akci zahrají společně s táborskými Procrastination jako support.

Kultovní klub Highway 61 již v Českých Budějovicích představil celou řádku zahraničních hvězd. Victor Smolski zde vystoupí vůbec poprvé, ostatně celkově se bude jednat o jeho jihočeskou premiéru.

Ačkoliv je tento běloruský kytarista spojován hlavně s Rage, se kterými vydal několik nezapomenutelných nahrávek a odehrál bezpočet koncertů po celém světě, za zmínku bezesporu stojí i jeho skvělé sólové desky. Již v roce 1996 vydal nahrávku Destiny, na kterou o čtyři roky později navázal velmi respektovaným albem The Heretic. Třetí sólovka vyšla v roce 2004 a nesla název Majesty & Passion.

Z jeho dalších aktivit připomeňme například progresivní Mind Odyssey či spolupráci se symfonickým orchestrem.

Večer plný kytarového umění odstartuje ve 20 hodin. Vstupné bude 199 korun.

KONTAKTY A ODKAZY:

Web: http://www.blamage.cz/

Bandzone: http://bandzone.cz/blamage

E-mail: milan.cernoch@kontaktservis.cz (Milan Černoch)

Václav Votruba