http://www.casrock.cz/porady/hudebni-svetaci/hudebni-svetaci-pryncypallcz

Opět po roce se tradičně v přírodním areálu na brněnském koupališti Riviéra konala poslední dubnový den tradiční oslava spojená s tzv. Pálením čarodějnic v podobě hudebního festivalu s názvem ČARODĚJÁLES 2015.

Pussy Con Carne (Germany)

Pussy Con Carne (Germany)

Někde jsem se dočetl, že i prvním festivalu pod otevřeným nebem vůbec, ale nechci tím nikterak prudit či spíše rozdmýchavat přichystanou vatru hodně dlouho před půlnoci a přikládat polínka do případných rozohněných diskuzí. No, možná pro mne malým polínkem je fakt, že pásek na ruce neslouží i jako vracenka. Trochu divné, jinde na akcích vesměs ano, ale budiž, věc pořadatelů zřejmě. Nebudeme ale kalit čistou jarní vodu.

Prostě, tak jak momentálně probíhá otevírání různých studánek a pramenů, tak my jsme přijeli otevřít festivalovou sezónu právě na brněnskou Riviéru. Tentokrát již v podobě i mediálního partnera. http://www.pryncypall.cz/newweb/tag/carodejales/

The Feud (UK)

The Feud (UK)

 

Letos si pořadatelé pro nás připravili nabídku,  kterou oproti loňskému ročníku museli kvůli výstavbě v areálu korigovat pouze na dvě stages, jejíž vrcholem či headlinerem byla kapela Royal Republic ze Švédska. Ale nebyli jediní na které se dalo těšit.

Určitě i Horkýže Slíže v čele kapitánem s Kukom a krásnou stewardtkou ze Slovenska, MIG 21 s Romanem Macháčkem a Tataboys potěšili přišlé návštěvníky právě stejně tak, jako The Feud britská rocková skupina z Manchesteru. Mezi členy patří Jamie Walker zpěv, kytara, Stephen Mildwater basa a Luke Paget bicí. Jejich debutový singl, In Between The Lines, vyšel v červnu 2010 si získal velkou chválu kritiků a kapely si začala všímat celá Evropa. Později se dovídáme, že Stephena nahradil Oli Kane (podle vyjádření z jejich fb ze dne 17.3.2015), takže The Feud s novým baskytaristou.

Horkýže Slíže (SK)

Horkýže Slíže (SK)

Dále v řadě pak i „kontroverzní“  trashmetal rock’n'rollová kapela z Prahy Hentai Corporation s Radkem a Petrem Škarohlídovými, němečtí Pussy Con Carne a další různožánrové kapely, takže si na své přišli příznivci i reggae (Union Flavour) i funky (Funky Chicken-bicí Honza Slawinski, kterého známe z působení v kapelách Marian 333 a My 10 Planets) a dalších stylů.

Určitým zpestřením byl i nový projekt Vojty Dyka a jeho B-Side bandu.  A konečně závěr patřil kultovní legendě, kapele XIII. Století, která zase prý až tak často již nehraje jako tomu bývalo v minulosti, takže další pověstná třešnička na smetovém dortu. Jo, přišli jsme si tuto skvělou akcičku vychutnat a užít. A také vám přinést letos poněkud rozsahlejší sestřih v podobě tohoto videodokumentu, aby třeba příště přijelo do metropole Jižní Moravy více lidí než jen skoro půl Frýdku-Místku, jak to zmínil Pekel. Takže se můžete nechat nyní trochu unést onou pohodovou atmosférou:

Tradičně na půlnoc se zapálila tradiční vatra a s ní i nad hlavami místo zátek od šampaňského začal slavnstně bouchat připravený ohňostroj.

Royal Republic (SWE)

Royal Republic (SWE)

No a po něm už si jen užít kapelu XIII. století a brněnským rozvozem pak již …

No, prostě Čarodějáles 2015 je minulostí a nezbývá, než opět se těšit na příští rok a na to, co nám klasicky organizátoři přichystají. Solidně a skvěle organizovánou akci, kde tedy kapely navazují jedna na druhou, skvělou atmosféru, setkání s hezkými čarodějnicemi, děvčaty vlastně. Co víc? Nevím. Bo víte jak, s přibývajícím časem a pivem jak se něco blíží ke konci, znáte to.

O dobrých věcech se kolikrát moc těžko hledají slova a zase něco vychvalovat neustále do nebe? Tak to já taky moc neumím. Prostě díky, bylo to skvělé !!! Bo teď se zase žije hokejem.

Fotoreport z akce, zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1108158452551516.1073741901.138609839506387&type=1&pnref=story

Mathi