Máme tady zase nějaké info z Jižních Čech, kdyby se tam náhodou někdo pohyboval tento měsíc, o akcích v místním hudebním klubu Velbloud a to konkrétně:

Úterý 10.5.2016 – Parádní metalová moderna Wildways z Ruska zahraje už za několik dní v Českých Budějovicích!

Ruští Wildways si že žánrových hranic hlavu nedělají. A je to dobře… Jejich muzika je rozmanitá a hlavně – zábavná! Jsou dynamičtí, melodičtí, zároveň draví, hitoví a energičtí. Že se nejedná jen o běžné fráze, se můžete přesvědčit v úterý 10. května v českobudějovickém klubu Velbloud.Wildways

Wildways mají na kontě nové album Into The Wild, které se může pochlubit propracovanými aranžemi, skvělým zvukem a celou řádku hostů. Na podporu nahrávky kapela nyní jede turné, jehož jediná tuzemská zastávka je právě v klubu Velbloud. O den dříve kluci hrají v Drážďanech a ve středu se už přesouvají do Bratislavy. Jejich jedinečný koncert byste si tedy neměli nechat ujít!

Moskevská smečka se může pochlubit skutečně špičkovými hudebními výkony, avšak zapomínat by se nemělo ani na frontmana Toliho Wilda, jehož hlas dokáže pohladit a zároveň se pořádně zařezat do uší. Zkrátka parádní kombinace!

Akce startuje ve 20.30 hodin!!!

Čtvrtek 12.5.2016 – Ruští White Slaver přivezou do budějovického Velblouda dark wave nejvyšší kvality!

White SlaverDva dny po koncertě ruských Wildways se do Českých Budějovic podívají jejich krajané White Slaver. Do klubu Velbloud ale přivezou úplně jinou muziku – dark wave plný temnoty a emocí.

Společnost jim budou dělat italští Anadarko. Akce se uskuteční 12. května.

White Slaver mají na kontě čerstvou novinku, kterou si můžete poslechnout na následujícím odkazu – https://whiteslaver.bandcamp.com/. Jejich experimentální elektronická muzika je melancholická, chvílemi až depresivní, přesto krásná. Nad barevnou hudební paletou se vznáší podmanivý zpěv Ivy Tuevskayi. Naživo naprosto hypnotická záležitost…

Anadarko zachází s experimenty ještě dál. Jejich hudba se dotýká spíše post-rockových teritorií, přičemž nechybí ani náznaky noise. Špinavá alternativa, kterou v komerčních rádiích nikdy neuslyšítě. A to je dobře.

Parádní hudební večírek v klubu Velbloud startuje ve 20.30 hodin!

Pátek 13.5.2016 – Legendární pankáči Do řady! míří do Českých Budějovic! Zahrají v klubu Velbloud!

Na tuzemské scéně válčí už takřka 30 let a stále mají co říct! Punková legenda Do řady! neztrácí dech, její nahrávky mají šťávu a koncerty představují jeden velký večírek. Přijďte se přesvědčit v pátek 13. května do českobudějovického klubu Velbloud.

Do řady!Do řady! vznikli v roce 1987 na troskách kapely V3S. Kluci se okamžitě dostali do povědomí punkových a rockových fanoušků. Svou působnost rozšířili i do sousedního Polska, když v roce 1988 zahráli na festivalu v Jaročině. Po revoluci se mimo jiné účastnili legendární kompilace Punk „n“ Oi – Rebelie, kde jim společnost dělali například Plexis či Tři sestry. Kultem se stal také dlouhohrající debut Join The Army?!

Do řady! ale samozřejmě nežijí jen z minulosti. Ostatně v roce 2014 vydali našlapanou desku Myslím to upřímně, ze které naživo hrají nejeden kousek.

Jako support se ve Velbloudu představí strakoničtí Delikvence 11. Syrová a tvrdá úderka vychází z HC/punkových kořenů a je jisté, že vás naživo převálcuje!

Začátek ve 21 hodin!!!

Pondělí 16.5.2016 – Invaze francouzského garážového rocku do klubu Velbloud! Zahrají Plymouth Fury a Deaf Preachers!

Vadí vám dnešní zvukově vymazlené a strojově přesné rockové kapely? Máte raději syrovost a živelnost? V tom případě byste neměli chybět 16. května v českobudějovickém klubu Velbloud.

Plymouth FuryZ Francie dorazí dvě garážové smečky, které platí za skutečné koncertní živly – Plymouth Fury a Deaf Preachers. Jako support se představí tuzemští Noise Cowboys.

Plymouth Fury jsou divočejší a zároveň zhulenější záležitostí. Jejich vintage zvuk nakopává zadky. Kapela před několika dny vydala parádní desku Love Booze, která je tvrdá, drzá a pekelně našlapaná.

Deaf Preachers jsou o něco kultivovanější, ale i tak by z nich vaši rodiče radost neměli. Jejich muzika je nasáklá starým punkem, kterému nechybí šťáva a zpěvné refrény.

Našinci Noise Cowboys se v zahraniční konkurenci neztratí. Těžce zkreslené kytary, punkové nasazení… Tvrdá nálož, která se nebojí až noise-rockových teritorií.

Začátek ve 20.30 hodin!

KONTAKTY A ODKAZY:

Oficiální stránky Velbloud Music Baru – http://www.velbloud.info/

FB stránky Velbloud Music Baru – https://www.facebook.com/Music-Bar-Velbloud-192380137171

E-mail – agent@velbloud.info

Václav Votruba

Zpracoval: Martin „Mathi“ Vontor (M.)